Minulý týden jsme vás informovali o tom, že očekávané pokračování filmového Tomb Raidera, ve kterém roli slavné Lary Croft ztvárňuje Alicia Vikander, uvízlo na mrtvém bodě. Jak už nějakou dobu víme, Amazon během letošního jara odkoupil studio MGM za 8,45 miliard dolarů. MGM nějakou dobu poté ztratilo na sérii práva, o která se momentálně tahají různé filmové společnosti a streamovací platformy. Ať už nakonec práva připadnou komukoliv, je téměř jisté, že další Tomb Raider film bude kompletní reboot, který se na dobrodružství jedné z nejvíce ikonických videoherních hrdinek podívá opět z jiného úhlu. Tudíž Vikander si roli Lary už nezopakuje, v rámci toho také můžeme zapomenout na druhý díl, který byl oznámen už v roce 2019. 

Obzvlášť velkou ranou to ale musí být pro filmařku Mishu Green, jednu z tvůrkyň seriálu Lovecraftova země, která si měla celé pokračování Tomb Raidera vzít na starost. Nejenže si měla vzít pod palec režii, ale zároveň už také zpracovala scénář. Nyní se ale zdá, že ho může klidně hodit do koše. Stejně tak je určitě zklamaná i Alicia Vikander, která v minulosti několikrát potvrdila, že by se do dalšího dílu velice ráda vrátila. Mezi oficiální důvody, proč MGM nakonec ztratilo práva, se uvádí i to, že s filmem příliš dlouho otálelo. Studio mělo údajně čas do konce letošního jara, aby dalo produkci druhého dílu zelenou, ale jelikož se tak nestalo, práva na sérii mu vypršela. 

S filmovým Tomb Raiderem se tak nakonec bude muset začít opět od píky. Nyní je samozřejmě otázkou, komu nakonec práva na sérii připadnou, stejně tak i to, kdo se role Lary Croft chopí tentokrát. To všechno ukáže čas.