Éra DCEU se nám rychle chýlí ke konci, v roce 2025 pak započne nová etapa, kterou bude nadcházející univerzum jménem DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana. To odstartuje snímek Superman: Legacy, u kterého se Gunn ujal otěží jak scenáristy, tak i režiséra. Jak se zdá, už brzy bychom se konečně mohli dozvědět jméno herce, který se stane novým Clarkem Kentem. Samozřejmě se ale také spekuluje o tom, kdo ztvární další slavné postavy, které k Supermanovi skoro až neodmyslitelně patří.

Jednou z nich je také Lex Luthor, geniální superpadouch, který našemu hrdinovi už několikrát pořádně zavařil. Server The Hollywood Reporter navíc nedávno informoval o tom, že na krátkém seznamu kandidátu pro tuto slavnou roli se údajně nacházejí Alexander Skarsgård a jeho mladší bratr Bill, dvě slavná herecká esa ze Švédska, která už jsou v Hollywoodu velice známými jmény. Jeden z nich by si tudíž mohl zahrát jednoho z nejslavnějších DC padouchů všech dob, který s DCU Supermanem zcela bezpochyby změří síly. 

Alexander Skarsgård se proslavil díky seriálům jako True Blood: Pravá krev (2008), Generation Kill (2008) a Sedmilhářky (2017), za které navíc získal Zlatý glób. V posledních letech se také objevil v akčňáku Godzilla vs. Kong (2021), vikinské jízdě Seveřan (2022) a hororu Infinity Pool (2023).

Jeho o 13 let mladší bratr Bill zas Hollywood ohromil svým výkonem v roli hrozivého klauna Pennywise ve filmové adaptaci Kingova hororu To (2017). Letos ztvárnil hlavního padoucha ve čtvrtém díle Johna Wicka, přičemž v budoucnu ho uvidíme v roli upírského hraběte Orloka v chystaném snímku Nosferatu od Roberta Eggerse. Stane se novým Lexem jeden z bratrů? To se necháme překvapit.

Kolem role nějakou dobu kroužil také britský herec Nicholas Hoult, ale zároveň byl také jedním z předních kandidátů pro Supermana. Podle posledních informací se ale zdá, že největší šance na získání role Clarka Kenta má Američan David Corenswet (Politik, Město patří nám).

Co se role Supermanovy lásky Lois Lane týče, tak schopnou novinářku Daily Planet nakonec asi ztvární Emma Mackey (Sexuální výchova, Smrt na Nilu), protože se údajně zúčastnila kamerových zkoušek se všemi momentálními kandidáty na Supermana. Stále si ale budeme muset počkat na definitivní potvrzení od Jamese Gunna. 

A kdy by k němu mohlo dojít? Inu, nejlepší možností se zdá být letošní Comic-Con, ovšem studio Warner Bros. Discovery stále není rozhodnuté, zda se ho vůbec zúčastní. Mnoho studií už potvrdilo, že letošní ročník kvůli zhoršující se stávce scenáristů vynechá, například Netflix, Sony a Universal. Ale kdo ví, třeba se s oním ohlášením o obsazení Gunn vytasí na svém Twitteru už za několik týdnů.

Vyšlo také najevo, že v chystaném filmu o Supermanovi by se už mohli objevit členové DC skupiny jménem The Authority, o kterých Gunn v rámci DCU také chystá celovečerní film. Sice se jedná o superhrdiny, ale zároveň jde i o pořádné skeptiky, kteří se domnívají, že účel světí prostředky.

Příběh snímku Superman: Legacy se bude každopádně odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.