Jason Momoa s rolí Aquamana končí. Jakožto slavného podmořského superhrdinu ho ještě naposledy uvidíme v nadcházejícím snímku Aquaman a ztracené království, ale posléze bude muset svůj zlatý trojzubec odložit. Už dlouho se ale šušká, že James Gunn a Peter Safran chtějí herce naverbovat do jejich chystaného rebootovaného DC univerza jménem DCU, v němž však pro něj mají přichystanou zcela jinou roli.

Momoa by se mohl stát hranou tváří Loba, nemilosrdného gangstera, motorkáře a nejlepšího lovce hlav z celého vesmíru, který to pořádně nandal i samotnému Supermanovi. Známý insider Jeff Sneider v podcastu The Hot Mic navíc nedávno uvedl, že podle jeho zdrojů jsou ony zvěsti pravdivé. Jason Momoa se má skutečně stát hraným Lobem. Filmové DC v čele s Gunnem a Safranem by to ale podle všeho mělo oficiálně oznámit až někdy během února 2024. 

Důvodem údajně není nynější stávka herců, nýbrž výše zmíněný film o Aquamanovi. Gunn a Safran patrně nechtějí předbíhat, přičemž před oznámením o obsazení chtějí, aby Momoa za rolí slavného superhrdiny udělal pořádnou tečku. Nejdříve tedy musí Aquaman 2 dorazit v prosinci do kin, poté se musí čekat, až vyjde na službě Max, přičemž teprve někdy krátce po uvedení na zmíněné streamovací platformě bude možné jeho zapojení do DCU oznámit. Alespoň takto to má podle Sneidera proběhnout.

Lobovi vdechli v roce 1983 život Roger Slifer a Keith Giffen, poprvé se tak objevil ve třetím čísle komiksu Omega Men. V devadesátých letech Lobo dostává svou vlastní komiksovou sérii, přičemž jeho tvůrci ho považovali za takovou parodii na „rádoby drsné hrdiny Marvelu“, mezi které patřili například Wolverine a Punisher. Postupem času si tak v rámci DC univerza zajistil své slavné místečko v historii. Jedná se o zlého a extrémně mocného gangstera, který zabil samotného Santu Clause a i Velikonočního Zajíčka. 

Sám Jason Momoa už minulý rok naznačoval, že by si Loba mohl zahrát právě on. A co si budeme povídat, kvůli jeho vzhledu si ho v roli slavného zabijáka dokážeme snadno představit. Jsme také velice zvědaví, jaké přesně má s postavou plány sám Gunn. Čeká nás snad v budoucnu nějaké velkolepé a ničivé střetnutí mezi ním a novým Supermanem, jehož si zahraje David Corenswet?

Necháme se holt překvapit, stejně tak uvidíme, zda se Sneiderova předpověď příští rok skutečně naplní.