S oficiálním zveřejněním herců pro očekávaný seriál Star Wars: Obi-Wan Kenobi z produkce Disney se pojí ještě jedna důležitá otázka. Objeví se v něm nejnenáviděnější postava prequelové trilogie Jar Jar Binks? Na tuto otázku odpověděl na konci března/marce Ahmed Best na svém twitterovém účtu.

Přečtěte si také: Seriál Obi-Wan Kenobi představuje zbytek hereckého obsazení

Jar Jar Binks je rodilý Gungan z planety Naboo, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba. Ihned po vydání zmiňovaného filmu se z Jar Jara stala jedna z nejnenáviděnějších postav z celého období Klonových válek. Kvůli jeho neohrabanému chování byl ze začátku vyvrhelem celé rasy Gunganů. V pozdější fázi opět získal přízeň svého lidu díky navázání spojenectví s Padmé Amidalou.

Ve třetí epizodě se z otravného Jar Jar Binkse stala velmi tajemná postava s vazbami na Palpatina, utajeného sithského lorda Dartha Sidiouse. Tento fakt vedl až k fanouškovým domněnkám, že Jar Jar Binks je ve skutečnosti utajovaný Sith, jenž za svou hloupost schovává své skutečné schopnosti. Teorii napovídají i scény, kde Jar Jar pomocí síly ovládá někomu myšlenky, či skáče jako rytíř Jedi.

Hlas i opilecké pohyby Binksovi propůjčil americký herec Ahmed Best. Jak jsme již zmiňovali v úvodu, Best na svém twitterovém účtu fanouškům potvrdil, že se v seriálu Obi-Wan Kenobi neobjeví: „Děkuji za Vaši podporu, ale v této sérii se neobjevím. I když bych za to byl moc rád. Avšak jsem moc rád, když vidím všechny ty lidi dělat takové skvělé věci.“

Datum vydání seriálu Obi-Wan Kenobi zatím není známé. Podle našich předpokladů si však ještě chvíli počkáme, protože samotné natáčení začalo až na začátku letošního dubna/apríla

Best se nedávno objevil v dětské televizní soutěži Star Wars: Jedi Temple Challenge coby Jedi Master Kelleran Beq. Zde se herec ukázal bez masky a snad to pro něj bylo i jakési vykoupení z role Jar Jara.