Připravovaný seriál Star Wars: Obi-Wan Kenobi z produkce Disney patří bezpochyby mezi nejočekávanější počiny ze světa Star Wars posledních let, a to hlavně díky faktu, že je Obi-Wan v podání Ewana McGregora jednou z nejoblíbenějších postav z prequelové trilogie Star Wars.

Diváci se díky novému seriálu dozví další události, které se odehrály po Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů. Přesněji řečeno se příběh bude odehrávat 10 let po tom, co Kenobi čelil své největší porážce – změně svého přítele a učedníka Anakina Skywalkera na Dartha Vadera.

Oznámení tohoto projektu přišlo již v roce 2019, avšak během roku 2020 se začaly objevovat první nepříjemné informace. Ze všeho nejdříve se spekulovalo o úplném zrušení projektu. Tento hoax byl však později vyvrácen. Nicméně samotná produkce přiznala, že se potýká s problémy, a proto budou natáčení muset posunout na rok 2021.

Přečtěte si také: Disney oznámil niekoľko nových Star Wars seriálov – všetko na jednom mieste

Další důležitá informace přišla během Walt Disney Investor Day 2020, kde Disney představilo několik seriálů jak z univerza Marvelu, tak i ze Star Wars. Během této akce bylo potvrzeno, že se do seriálu vrátí Hayden Christensen, představitel Anakina Skylwalkera, tentokrát však ve formě Dartha Vadera.

A i během včerejšího dne nám Disney udělalo radost s novými detaily o seriálu Obi-Wan Kenobi. Ze všeho nejdříve byl odhalen zbytek hlavního hereckého obsazení. Kromě Ewana McGregora v roli Obi-Wana a Haydena Christensena v roli Dartha Vadera se v seriálu objeví ještě další dva herci z prequelové trilogie. Těmi budou Joel Edgerton (Král) a Bonnie Piesse, kteří by si měli zopakovat role strýčka Owena a tety Beru. Za nimi následují Moses Ingram (Dámský gambit), Kumail Nanjiani (Silicon Valley), Indira Varma (Hra o trůny), Rupert Friend (Ve jménu vlasti), O'Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton), Sung Kang (Rychle a zběsile 3), Simone Kessell (Terra Nova) a Benny Safdie (Dobrý časy). Žádný z těchto herců se v sérii Star Wars nikdy neobjevil a zatím není jasné, jaké role si zahrají.

Na režisérskou židli se posadí Deborah Chow, která měla na starosti třetí a sedmou epizodu Mandaloriana. Na pozici výkonných producentů dále naleznete Kathleen Kennedy (Rogue One), Michelle Rejwan (Super 8), Ewana McGregora a scénáristu Jodyho Harolda (Probuzení).

Natáčení by mělo začít během letošního dubna/apríla. Datum vydání stále není známé, ale na jistotu víme, že seriál vyjde exkluzivně na streamovací platformě Disney+.