Masaaki Yuasa je jeden z nejrozpoznatelnějších anime režisérů, které Japonsko v současné době má. Jeho surrealistický styl kombinovaný s animákovým vizuálem je jednoduché rozpoznat a zamilovat si ho. Navíc u tohoto tvůrce není jednoduché odhadnout, čeho se od něj dočkáme příště. Má na kontě tak typově rozdílně věci jako Keep Your Hands Off Eizouken! seriál o tom jak vzniká anime, horor Devilman: Crybaby pro netflix nebo pohádkové melodrama Ride Your Wave.

Příběh tohoto anime je založený na v Japonsku velmi populární knize z roku 1973. Sleduje rodinu, jenž se snaží znovu shledat poté, co je jejich krajina zdevastována náhlým zemětřesením. Tento příběh byl již zfilmován ve dvou celovečerních snímcích. Tím prvním byl snímek z roku 1973. Ten byl později zakoupen pro americký trh. Byl, přestříhám a přibyli nové scény s americkými herci. V roce 1975 následoval seriál. V roce 2006 jsme se pak dostali remake původního filmu. 

Jedná se o příběh, který je pro Japonské publikum velmi důležitý vzhledem k neustálým zemětřesením, které ostrovy zasahuji. Myslím, že se bude jednat o nejvýznamnější anime tohoto léta. Kombinace líbivé animace a srdcervoucího příběhu je něco co by neměli minout ani lidé, kteří anime běžně nesledují.

Celá série bude mít dohromady 10 epizod a vyjde 9. července/júla.