Pro fanoušky jednoho z nejslavnějších filmových monster nastaly vyloženě zlaté časy. Nejenže se nám postupně rozšiřuje univerzum MonsterVerse, ale svou vlastní verzi Godzilly nám brzy nadělí také Japonsko. Právě dnes totiž v jejich kinech premiéruje snímek Godzilla -1.0, kterému nedávno vyšel druhý oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

A jak šlo asi čekat, staneme se tak opět svědky naprosto ničivého řádění titulárního monstra, na kterou lidské zbraně ani v nejmenším nestačí. Nadcházející snímek se bude odehrávat v Japonsku jen několik týdnů po skončení druhé světové války, po které se celá země nachází na kolenou. A když už to vypadalo, že věci už snad ani nemůžou být horší, objeví se Godzilla, která celou krizi ještě více prohloubí. 

Tvůrci filmu během propagace hned několikrát uvedli, že jejich Godzilla se bude od té americké v MonsterVerse v určitých ohledech lišit. Podle společnosti Toho se v této verzi slavné monstrum vrátí ke svému zákeřnému způsobu přemýšlení a touze ničit.

Po vizuální stránce každopádně vypadá snímek skvěle, pokud tudíž patříte mezi nadšence, kteří si užívají katastrofické tituly a řádění monster obrovitánských rozměrů, Godzilla -1.0 by mohla být vaším šálkem čaje. Znovu se hodí připomenout, že název filmu vychází z ekonomického stavu Japonska, který se po druhé světové válce snížil na nulu, po příchodu Godzilly pak číslo spadlo do negativních čísel. 

O scénář a režii se postaral Takashi Yamazaki, který nám například nadělil akční sci-fi Osud světa (2002) a animák Dragon Quest: Tvůj příběh (2019).

Ve snímku se objeví herci jako Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yûki Yamada, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando, Kuranosuke Sasaki a Munetaka Aoki.

U nás by se měl snímek objevit nakonec již 1. 12. 2023.