Do českých kin konečně vstoupil titul Godzilla -1.0, snímek japonské produkce, ve kterém za sebou legendární obrovitánský netvor začne klasicky zanechávat smrt a zkázu. Pokud ještě stále zvažujete, zda na film do kina zajít, možná vás přesvědčí finální oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Upoutávka zas tak dlouhá není, především se ale chlubí různými pochvalnými reakcemi od kritiků, kteří již měli možnost snímek zhlédnout. Zatím má každopádně japonská Godzilla skvělé reakce, pokud se tudíž považujete za fanouška tohoto populárního filmového titána, návštěva kina by pro vás měla být vyloženou povinností. Film se odehrává v Japonsku jen několik týdnů po skončení druhé světové války, po které se celá země nachází na kolenou. To nejhorší má ale teprve přijít. 

O scénář a režii se postaral Takashi Yamazaki, který nám například nadělil akční sci-fi Osud světa (2002) a animák Dragon Quest: Tvůj příběh (2019).

Ve snímku se objeví herci jako Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yûki Yamada, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando, Kuranosuke Sasaki a Munetaka Aoki.