Už dříve jsme přišli se seznamem novinek, které nám letos nakladatelství Crew plánuje nadělit. O to víc nás těší, že své slovo drží. A už dnes můžete získat mangu Tokyo Revengers! Proč je to tak úžasné? V současné době se jedná totiž o titul, který na japonském žebříčku nejprodávanějších mang za tento rok obsadil 2. místo! K více než sedmi milionům prodaným výtiskům se můžete přidat i vy.

Těšit se můžete na cestování časem a snahu napravit tragickou událost, která hlavního protagonistu hluboce zasáhne. Mimo jiné nás manga přenese do minulosti, kde číhá několik gangů, ulice města ohrožují gauneři a násilí je cítit všude. Zrada, emocionální nestabilita, přátelství a cesta za poznáním sebe sama tu samozřejmě nesmí chybět.

Jednoho dne se Takemiči Hanagaki dozvídá, že jeho přítelkyně z dětství zemřela vinou tokijského gangu. Její smrt ho zasáhne, ale to ještě netuší, co ho čeká. Stačí stisk ruky s dívčiným bratrem – a přesune se do minulosti, kdy ještě chodil na školu. Má šanci všechno změnit. Jen musí vstoupit do gangu.

Pokud si myslíte, že se jedná o bezduchý příběh plný krve a násilí, tak máte možná malinko pravdu, ale to není hlavní premisa děje. Důležité je, aby Takemiči Hanagaki změnil celkově přístup k životu a napravil své chyby v minulosti. Tuhle nelehkou cestu započne zcela jednoduše. A to nástupem do gangu. Gangsterská banda sice vypadá jako řádní padouši, kteří se svými okázalými kabáty mohou budit hodně velké znepokojení, ale vzhled není všechno.

Znaky na oblečení jsou totiž manji. Budhistický symbol štěstí, který byl zneužit nacisty. Neznačí tak nenávist nebo snad nějaké vyznávaní, to vůbec. Jde o význam ještě starší, přesně proto není život v gangu až tak černobílý, hlavně když jejich šéfové věří v pevné přátelství a zodpovědnost. A humor samozřejmě nesmí chybět.

Manga Tokyo Revengers, která v roce 2020 vyhrála cenu nakladatelství Kodansha o nejlepší komiks, má zatím vydaných 27 knih. Podle mangy vzniklo i výborné anime, které popularitu celé série ještě více podpořilo. Na svém kontě má už i celovečerní hraný film, dokonce také i divadelní hru. Jediná manga, která předbíhá jeho slávu, je Jujutsu Kaisen: Prokleté války.