Když chceš něco udělat pořádně, udělej si to raději sám. Jak se zdá, tímto moudrem se nakonec bude řídit i režisér a scenárista James Gunn, který nám v půlce roku 2025 nadělí nový snímek o Supermanovi, jenž odstartuje DCU. Jak už nějakou dobu víme, snímek Superman: Legacy bude začátkem zbrusu nové éry pro filmové DC univerzum, které čeká po uvedení sólovky o Flashovi velký restart. Už nějaký ten měsíc je známo, že James Gunn zpracuje pro nového Supermana scénář, ale režisérskou stoličku měl údajně nechat někomu jinému.

Nyní se ale zdá, že nakonec usedne i na ni, aspoň to tedy vyplývá ze slov komiksového scenáristy Toma Kinga, který psal jak pro DC, tak i pro Marvel. Ten poskytl rozhovor youtubovému kanálu Comic Pop Returns, v rámci kterého zmínil, že Gunn by měl mít skutečně na starost také režii celého snímku. Nic však zatím není potvrzené, ale vzhledem k tomu, že Gunn si v posledních letech mnohé ze svých napsaných projektů také sám režíruje, tak by nás ani tolik nepřekvapilo, kdyby to byla skutečně pravda. 

Jak už nějakou dobu víme, chystaný snímek by se měl zaměřit na mladší verzi Muže z oceli, který bude balancovat mezi svým kryptonským a lidským já. Během představovaní prvních DCU projektů, kterých se v následujících letech dočkáme, se podle slov Gunna a jeho kolegy Petera Safrana zdá, že bychom se měli dočkat Supermana, jenž představuje pravdu, spravedlnost a laskavost ve světě, který tyto hodnoty považuje za staromódní.

Diváci by ale samozřejmě měli počítat s tím, že jelikož se má jednat o mladšího Supermana a restart celého filmového DC světa, Henryho Cavilla už v roli neuvidíme, což náležitě nakrklo značnou část fanoušků. Gunn každopádně před téměř dvěma měsíci uvedl, že nový představitel Supermana se začne hledat až po dokončení scénáře, případně těsně před jeho dokončením. Proslýchalo se, že největší šance měl mít herec Jacob Elordi, který se proslavil především díky úspěšnému seriálu Euforie z roku 2019, ale ještě si počkáme, pro koho se nakonec Gunn a Safran rozhodnou. 

Skutečný nástup DCU proběhne až za dva roky, přesněji 11. 7. 2025, kdy má Superman: Legacy vejít do kin. Otázkou ovšem je, zda se Gunnovi a Safranovi s tímto poněkud riskantním krokem zadaří, protože ne všichni jsou s jejich kroky spokojení.

Ať už to ale dopadne jakkoliv, už nějakou dobu víme, na jaké další první projekty kromě Supermana se vlastně můžeme těšit. Pokud vás daný přehled zajímá, určitě se podívejte na naše video, které si můžete pustit níže.