Jelikož nám konečně skončily stávky herců a scenáristů, Hollywood se pomalu začíná opět zvedat na nohy. Na mnohých filmových a seriálových titulech se tak zase začalo pracovat, výjimkou není ani druhá řada The Last of Us, která by se měla začít natáčet někdy během první poloviny příštího roku.

Jak už dlouho víme, druhá řada bude vycházet z událostí, ke kterým došlo v rozporuplně přijímanému druhém herním díle z roku 2020. V tom se primárními protagonisty opět stali Joel a především Ellie, ovšem jednou ze zásadních postav je zcela bezpochyby i fanoušky rozdělující Abby, která v příběhu hraje klíčovou roli. Fanoušci si tak dlouho pokládali jasnou otázku.

Kdo si ji v chystané druhé řadě zahraje? Inu, definitivní odpověď bohužel stále ještě neznáme, ale na obzoru se nám již jedno jméno začíná přece jenom rýsovat. 

Známý a poměrně důvěryhodný hollywoodský insider Jeff Sneider uvedl, že o roli Abby by měla momentálně jednat šestadvacetiletá herečka Kaitlyn Dever, hvězda z letošního home invasion sci-fi hororu Nikdo tě nezachrání, která má na kontě hned dvě nominace na Zlatý glób. A to za účinkování v seriálech Neuvěřitelná (2019) a Absťák (2021).

Je to poměrně zajímavé, protože právě Dever byla jednou z mnoha hereček, která se v seriálu ucházela o roli Ellie, podle všeho se v castingu navíc dostala poměrně daleko. Roli nakonec získala Bella Ramsey, nicméně to vypadá, že Neil Druckamnn a Craig Mazin, kteří seriálovou adaptaci vedou, jsou ochotni najít pro Dever v sérii místo. Tedy samozřejmě za předpokladu, že zvěsti od Sneidera jsou pravdivé.

Ještě si ale počkáme na definitivní odpověď. Když bychom byli optimističtí, tak té bychom se snad mohli dočkat do konce roku. 

Je ale nutné připomenout, že Mazin a Druckmann údajně chystají příběh dvojky rozdělit do vícero sezón, tudíž některých ikonických a podstatných momentů se v druhé řadě ještě nedočkáme.

Druhá sezóna je každopádně kompletně zmapovaná, přičemž oba tvůrci by měli momentálně usilovně pracovat na zbytku scénáře. Příběh by se měl odehrávat 5 let po událostech první řady, do rolí Joela a Ellie se tak opět vrátí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Natáčet by se mělo z podstatné části ve Vancouveru.

Oficiální datum premiéry ještě druhá řada nemá, dočkat bychom se jí ale měli až někdy v roce 2025.