Museli jste někdy sdílet byt se skupinou lidí, o kterých jste věděli, že jsou totálně… inteligenčně mimo? Pokud ne, tak nový seriál od Netflixu Pretty Smart vám dá představu o tom, jak to asi musí vypadat. Jak je známo, humor kolem hloupých postav se většinou zakládal na jejich dosti limitovaných znalostí obecných faktů a základních vědomostí. Nicméně výkonní producenti Pamela Fryman (Jak jsem poznal vaši matku) a Brian Singleton (Mixed-ish) se rozhodli, že dají možnost vzniku seriálu, kde budou rovnou čtyři takové postavy. A mezi nimi se objeví jedna intelektuálka, která se s pitomostí svých spolubydlících bude muset nějak vyrovnat. 

Jediná chytrolínka z pětice hrdinů bude Chelsea (Emily Osment), spisovatelka z Harvardu, které před nedávnem dal její přítel kopačky. Za určitých okolností je pak nucena žít se svou sestrou Claire (Olivia Macklin), která má tři další spolubydlící. Granta, který je super atraktivní osobní trenér, pak bývalou právničku Solanu, ze které se stala neskutečná esoterička, a nakonec Jaydena, známého influencera. A i když se ze začátku zdá, že to Chelsea mezi nimi nevydrží, po čase se mezi ní a ostatními přeci jen začne utvářet něco jako přátelství. 

Tvůrci a showrunnery seriálu jsou Jack Dolgen a Doug Mand, kteří i vypracovali scénář. Oba dva už za sebou mají mnohé zkušenosti s komediálním žánrem, například Doug Mand patří ke scénáristům, kteří se podíleli na již zmíněném legendárním sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Seriálu se na Netflixu dočkáme od 8. 10. 2021.