Wonder Woman v podání sympatické Izraelky Gal Gadot zastihl v DCEU hořký konec. Pokud fanoušci doufali, že chystaný třetí sólový film slavné komiksové hrdince napraví reputaci po onom maléru, jímž byl snímek Wonder Woman 1984, tak je čekalo velké zklamání. Jelikož se kormidla lodi filmového DC univerza chopili James Gunn a Peter Safran, rázem byl nastaven nový směr.

Jelikož bude nově vznikající DCU jedním velkým restartem, který nám představí také novou a mladší verzi Supermana, třetího filmu o Wonder Woman se tak už nedočkáme. To ale samozřejmě neznamená, že postava mocné bojovnice navždy odkráčí do filmových věčných lovišť. James Gunn totiž nedávno odpověděl na tweet, který mu položil dvě otázky.

Má Wonder Woman v jeho plánech nějakou budoucnost? A bude se na ni muset čekat dlouho?

Na obě dvě otázky Gunn odpověděl zcela jednoduše: ,,Ano a ne.“

Wonder Woman se tak v DCU zcela bezpochyby dočkáme, přičemž se navíc zdá, že na ni nebudeme muset čekat nějakou šílenou dobu. Otázkou ale nyní je, kdo ji vlastně bude hrát. A otazník je to poměrně dost velký. Jelikož Henryho Cavilla už v roli Supermana neuvidíme, přičemž Jason Momoa dá po druhém díle Aquamana svému podmořskému hrdinovi patrně také sbohem, tak je vcelku logické předpokládat, že Wonder Woman ztvární taktéž jiná herečka, ne?

Inu, to je sice možné, ale neměli bychom zapomínat na Gunnovo vyjádření z konce minulého roku, které silně naznačuje, že Gal Gadot ve filmovém DC nekončí. Tehdy jeden uživatel na Instagramu napsal, že „vykopnutí Henryho Cavilla a Gal Gadot nebudí příliš důvěry.“

Na to ale poté Gunn odpověděl následovně: ,,Nejsem si jistý, kde jste vzal, že jsme Gal ´vykopli.´“

To ale samozřejmě může znamenat mnohé. Je možné, že herečka v roli zůstane i pro DCU, přičemž v něm zahájí zcela novou kapitolu, ale zároveň to může znamenat, že se v připravovaném univerzu objeví ve zcela jiné roli. Před několika týdny navíc Gunn představil prvních 10 projektů, kterých se v DCU dočkáme, přičemž jedním z nich bude i HBO Max seriál Paradise Lost. Ten je popisován jako amazonská Hra o trůny, ovšem Wonder Woman se v něm nedočkáme, protože hlavní příběh by se měl odehrávat dlouho před jejím narozením.

Pokud se ale slavná DC hrdinka neobjeví zde, tak v jakém projektu? To je holt zatím ve hvězdách, ale zdá se, že to nebude v žádným z těch, které Gunn představil. Tím se ale znovu nabízí otázka, co šéf DC Films myslel tím, když potvrdil, že na Wonder Woman nebudeme muset dlouho čekat. 

Ať už to bude jakkoliv, hrané Wonder Woman se v DCU stoprocentně dočkáme, jen tedy ještě stále nevíme, jakou přesně bude mít podobu. Zmíněná Gal Gadot si slavnou hrdinku zahrála ve čtyřech filmech, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Wonder Woman (2017), Liga spravedlnosti (2017) a Wonder Woman 1984 (2020) (případně chcete-li i Liga spravedlnosti Zacka Snydera).

Šušká se také o tom, že se možná objeví i v druhém díle Shazama s podtitulem Fury of the Gods, ale to teprve uvidíme. Necháme se každopádně překvapit, co Gunn a Safran pro naši udatnou válečnici vymyslí.