V roce 2018 nám režisér Christian Gudegast nadělil vcelku slušný a napínavý akční thriller Dokonalá loupež, v němž se v jedné z hlavních rolí objevil Gerard Butler jako drsňácký polda Big Nick O´Brian. Snímek si pochvalovali především diváci, kritici z něho už zas tak ohromení nebyli. I tak se ale snímku s rozpočtem 30 milionů dolarů (což je na hvězdně obsazený akční thriller poměrně skromné číslo) podařilo vydělat 80, 5 milionů.

Už pár let víme o tom, že snímek se dočká přímého pokračování. Ale jak je na tom celý projekt v momentální postcovidové éře, kterou navíc nedávno začala sužovat stávka scenáristů? Inu, zdá se, že plány na výrobu druhého dílu se nijak nezměnily. Tvůrci s ním i nadále počítají, přičemž nedávno jsme se dočkali dalších podrobností o ději.

Jak již víme, příběh pokračování, které by mělo nést název Den Of Thieves 2: Pantera, přímo naváže na konec jedničky. O´Brian se tak vydává do Evropy, aby polapil lišáckého padoucha Donnieho (O'Shea Jackson Jr.), který unikl rukám spravedlnosti. 

Zdá se, že ve druhém díle bude Donnie pokračovat ve své zločinecké kariéře a vyhlídne si další velký cíl. Diamanty. V rámci toho se ponoří do hlubin nebezpečného mafiánského podsvětí, aby mohl zorganizovat velkou a velice troufalou loupež. Co když si ale tentokrát Donnie ukousne až příliš velké sousto? Ať už to bude jakkoliv, v patách má i O´Briana, který tentokrát nehodlá dopustit, aby mu Donnie pláchnul.

I přestože snímek byl oznámen už před lety, teprve nedávno se ho ujala společnost Briarcliff Entertainment, která má v úmyslu film vydat někdy ke konci roku 2024. Butler už v roce 2021 odhalil, že druhý díl by se měl od jedničky v mnohém lišit, zároveň také láká na to, že na diváky čeká „zábavnější sexy jízda“. Zatím však nemáme žádné informace o tom, zda výrobu snímku nějakým způsobem ochromila stávka scenáristů, ale snad vše pokračuje podle plánu. 

O scénář a režii druhého dílu by se měl opět postarat Christian Gudegast, který kromě Dokonalé loupeže natočil také akčňáky jako Osamělý mstitel (2003) a Pád Londýna (2016). Podle všeho by se mělo natáčet nejen v Londýně, ale také v Marseilles a kdesi v Alpách.

Zatím však není známo, zda se k Butlerovi a Jacksonovi připojí ještě další herci z předchozích dílů. Každopádně doufejme, že se dalších informací dočkáme ještě před začátkem příštího roku.