S novou filmovou verzí slavného marvelovského antihrdiny Ghost Ridera byla v minulosti spojována jména hned několika známých herců. V rámci toho také vyvstaly otázky, zda nám Marvel opravdu někdy v budoucnu reboot o ďábelském motorkáři nadělí. A nyní vysvitla jistá naděje.

Známý insider MyTimeToShineHello přišel se zvěstmi, že na novém filmovém Ghost Riderovi se skutečně začalo před nějakou dobou pracovat. Jeho výrobu ale pozastavily momentální stávky herců a scenáristů, ale insider uvádí, že jakmile obě stávky skončí, Marvel se hned poté vrhne zpět do práce. Není ale známo, kdo přesně vlastně na projektu pracuje. U takového druhu informací tradičně připomeneme, že jde stále jen o zvěsti, Marvel zatím výrobu nového Ghost Ridera nepotvrdil. 

Pokud bychom se měli dalšího Ghost Ridera skutečně dočkat, tak další otázkou je, kdo by si ho mohl zahrát. S postavou byli v posledních letech spojováni především tři herci. Keanu Reeves (Matrix, John Wick), Ryan Gosling (Barbie, Blade Runner 2049) a Norman Reedus (Živí mrtví).

Obzvlášť populárním kandidátem je však právě Keanu Reeves, který v pořadu Jimmy Kimmel Live z minulého roku uvedl, že jako malý chlapec, jenž miloval komiksy, si vždycky přál stát se Ghost Riderem. Reeves kolem MCU krouží už nějaký ten pátek, v roce 2019 se dokonce setkal s Kevinem Feigem, který by ho do jednoho ze svých projektů podle všeho jednoho dne rád dostal. Reeves je navíc zkušený motorkář, který s hraním drsňáckých hrdinů má už značné zkušenosti, tudíž by se do role opravdu tuze hodil.

Zda se ale ke stále rozšiřujícímu se univerzu nakonec připojí, stále zatím není známo. Také je možné, že role nakonec připadne třeba Reedusovi, který by upřímně také nebyl vyloženě špatnou volbou. Ale necháme se překvapit, co z Marvelu vyleze, až zmíněné stávky skončí. 

Ghost Rider je superhrdinský pseudonym pro Johnnyho Blaze, motorkářského kaskadéra, jenž uzavře smlouvu s padouchem Mephistem, aby mohl zachránit svého otce. Jeho duše a tělesná schránka se tak následně propojí s démonem Zarathosem, díky čemuž získá po nocích schopnost změnit se na hrůzného motorkáře s planoucí lebkou, se kterým si rozhodně není radno zahrávat.

V hrané verzi ho už ztvárnil Nicolas Cage, ovšem oba jeho filmy z let 2007 a 2011 se příliš velké chvály nedočkaly.

Slavný antihrdina se už objevil i v v MCU seriálu Agents of SHIELD (2013), kde ho ztvárnil Gabriel Luna. V této verzi se však nejednalo o Johnnyho Blaze, ale o Robbieho Reyese, který byl v pořadí pátým Ghost Riderem. S Lunou měl původně vzniknout zcela nový seriál pod studiem Hulu, ale v roce 2019 byl zrušen.