Loni na podzim jsme se dozvěděli, že dospělácký seriál The Boys (Banda) dostane v budoucnu ještě jeden seriálový spin-off, který zatím nese název The Boys: Mexico, přičemž už z podtitulu je jasné, že v něm tentokrát zavítáme k jižnímu sousedovi Spojených států. Na palubě už máme showrunnera a několik výkonných producentům, ale jak to se seriálem vypadá nyní?

Inu, z posledních zpráv se zdá, že fanoušci se budou muset obrnit trpělivostí, protože spin-off se na službě Prime Video jen tak brzy neobjeví. Podle slov Erica Kripkeho, jednoho z tvůrců původního seriálu, který poskytl rozhovoru serveru Entertainment Weekly, to vypadá, že seriál je ještě na míle vzdálený.

Námět celého projektu je sice slibný, ale tým výkonných producentů podle všeho teprve uzavírá smlouvu se scenáristou, který napíše pilotní epizodu. Pak se ještě musí připravit půda pro filmaře, který napíše další díl. Celkově se zdá, že tvůrci ještě musí dodělat základní strukturu celého spin-offu, která se prozatím zdá být nedokončená. 

Další velkou výzvou bude zajištění toho, aby spin-off stál pořádně na vlastních nohou a nemusel se příliš opírat o původní seriál. Podle Kripkeho je třeba, aby si sérii mohli pořádně užít i diváci, kteří původní The Boys nikdy neviděli. Evidentně mají tvůrci před sebou ještě hromadu práce, tudíž bychom zřejmě měli počítat s několikaletým čekáním. Ale snad bude konečný výsledek stát za to.

První seriálový spin-off Gen V se každopádně povedl, budeme tudíž mexickým superhrdinům držet palce, aby také nezklamali. K projektu jsou jako výkonní producenti upsáni herci Diego Luna (Andor) a Gael García Bernal (Babel), kteří si v seriálu možná i zahrají nespecifikované vedlejší role. 

Jelikož se příběh bude odehrávat v Mexiku, tak bychom také měli počítat s tím, že seriál bude ve španělštině. Na výrobu budou také dohlížet Garth Ennis a Darick Robertson, autoři původní komiksové série. Showrunnerem by se měl stát Gareth Dunnet-Alcocer (Blue Beetle), který zřejmě seriál povede ještě s jedním filmařem.

Těšit se samozřejmě můžete i na čtvrtou řadu The Boys, která na službu Prime Video dorazí už za necelé tři týdny.