Scénáristka a režisérka Céline Sciamma patří zcela bezpochyby k nejlepším francouzským filmařkám současnosti. V roce 2019 uchvátila filmový svět svým snímkem Portrét dívky v plamenech, který si dokonce z festivalu v Cannes odnesl dvě významné ceny. A nyní se slavná režisérka vrací, aby nám nadělila svoje další dílo. Tím bude film jménem Maminka, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh bude sledovat mladou dívku jménem Nelly, která se musí vyrovnat se ztrátou své milované babičky. Když však následně prozkoumává její dům a lesy v okolí, eventuálně se setká s dívkou ve stejném věku, jež má rozhodně také velice zajímavé zážitky, o které se může podělit. 

Trailer jasně ukazuje, že Maminka byla v roce 2021 oceněna hned na několika filmových festivalech v Torontu, Stockholmu, New Yorku, Berlíně a mnohých dalších. Tudíž nás se vší pravděpodobností čeká opravdu kvalitní podívaná. Sciamma prohlásila, že příběh filmu vymyslela už během doby, kdy psala scénář pro výše zmíněný Portrét dívky v plamenech. Režisérka také mimo jiné uvedla, že film se bude taktéž zabývat tématem dětského truchlení. Jakým způsobem se malé děti vypořádávají se ztrátou rodinného příslušníka? A jak by to mohlo ovlivnit jejich následnou budoucnost? Na tyto otázky by její nejnovější snímek měl odpovědět, tudíž můžeme očekávat příběh, který bude nejenom o dětském smutku, ale i vzpomínání a spojení s lidmi, co nám jsou blízcí. 

Snímek se objevil i na posledním ročníku filmového festivalu v Karlových Varech, ale oficiálně v kinech bychom se ho měli dočkat až tento měsíc. Ve filmu si tak zahráli herci jako Nina Meurisse, Margot Abascal, Stéphane Varupenne, Joséphine Sanz a Gabrielle Sanz.

Oficiální premiéra je stanovená na 22. 4. 2022.