Když už nám teda legendární režisér Steven Spielberg představil boží popcornovku Ready Player One: Hra začíná z roku 2018, tak spousta lidí trpělivé čeká na to, až nám nadělí také nějakou pořádnou superhrdinskou podívanou z univerza DC, případně Marvelu. A přesně té se možná v budoucnu opravdu dočkáme. Už na jaře roku 2018 se totiž proslýchalo, že Spielberg by mohl natočit filmovou adaptaci komiksové DC série Blackhawk, která poprvé začala vycházet v roce 1941. Série se odehrává v období druhé světové války, přičemž se zaměřuje na malý tým pilotů, jenž bojuje proti tyranii. V jejich čele stojí tajemný a charismatický Blackhawk, polský pilot, jehož žene kupředu touha pomstít se nacistům za smrt rodiny. 

Ovšem i když se v roce 2018 předpokládalo, že Blackhawk by mohl být příštím Spielbergovo filmem, nakonec k tomu nedošlo. I přestože ještě nevyhodil projekt z okna ven, zaměřil se na jiné filmy, například na nedávný West Side Story, který nedávno zabojoval na letošních Oscarech. Stále se ale počítá s tím, že filmovou adaptaci DC série natočí. K celé věci se nedávno v rozhovoru pro Collider vyjádřil slavný scénárista David Koepp, který sdělil následující:

,,Všichni se domníváme, že scénář je opravdu dobrý. Ve Warner Bros. došlo k mnoha změnám ve vedení, takže si myslím, že jsme vlastně jen tak trochu čekali na to, až se to ustálí. A aby se také rozhodli, co vlastně chtějí se svým DC univerzem přesně dělat.“

A zatímco tvůrci čekají, až Warner Bros. bude mít jasnější představu o budoucnosti celého DCEU, Koepp se zdá být z filmu rozhodně nadšený, přičemž si velmi přeje, aby ho režíroval právě Spielberg.

,,Samozřejmě doufám, že to budě dělat on. A pokud ne, tak doufám, že to bude alespoň produkovat, zatímco to zrežíruje někdo skvělý. Mohla by to být opravdu zábava.“

Pokud se díváte na seriál Arrow, tak možná víte, že Blackhawk se v něm už na nějakou dobu objevil. Alespoň tedy v krapet pozměněné verzi. V první sérii ho ztvárnil Ben Browder, přičemž jeho postava se jmenovala Ted Gaynor. Spielbergova verze by si ale na jeho postavu měla posvítit ze zcela odlišného úhlu.

Koepp taktéž sdělil, že bychom v připravovaném filmu neměli očekávat žádnou známou postavu z DCEU. Celkově se vlastně můžeme těšit na mnohem více „uzemněné“ filmové ztvárnění populárního komiksu. Snímek je tudíž skutečně stále ve výrobě a počítá se s ním. Teď ještě zbývá otázka, zda se do toho Spielberg opravdu jako režisér pustí sám.