Český autor Tomáš Sekerka je zcela novou tváří na poli české sci-fi literatury. Je tedy až s podivem, že jeho první román s názvem Nájezdník z Pustiny spadající do dvoudílné série Clona, vypadá až tak moc dobře. Celá série se odehrává postkapitalistickém a lehce apokalyptickém světě. Tajemná clona kdysi přikryla nebe a nastala Doba úplného temna. Celá Země se změnila k nepoznání. Na místech, kde kdysi byly řeky, jsou jen vyschlá koryta. Tam, kde bujela civilizace, zůstala města duchů. A lidé se začali chovat hůř než divoká zvěř.

Přečtěte si také: Čtvrtý díl space opery Centrální impérium vyjde pouhé dva měsíce po předchozím

Zmiňovanou první knihu s názvem Nájezdník z Pustiny bude již brzy vydávat nakladatelství Fantom Print, kterému se tentokrát povedl samotný cover art titulu naprosto na jedničku. Už od pohledu to vypadá jako takový mix velmi vyspělého vesmírného sci-fi se S.T.A.L.K.E.R.em. A samo nakladatelství nám slibuje skvělé dystopické dobrodružství plné akce, boje o přežití, futuristických scén, kvantových počítačových technologií a vojenské akce. To, o čem přesně bude první díl, se dozvíte na dalším odstavci v oficiální anotaci, která je tedy velmi obsáhlá.

"Vítejte v postkapitalismu. Letopočet se nyní počítá od Doby temna, po níž nepřišlo světlo zářných zítřků, nýbrž Clona. A její světlo z vás udělá magora. Nebo génia. Je v tom rozdíl? Přežít v Pustině, za hranicemi měst a megaměst, je těžké, ale komu vadí nepřetržité války barbarských kmenů, nedostatek potravin i vody, může se zkusit probít a prostřílet. Členové Klanu o tom vědí svoje. Mají navíc víru v Rubínového Boha, díky které mohou bojovat, i když jejich tělo mělo už dávno zemřít. Je v tom vážně jenom víra, nebo něco víc? Ani v megaměstech však není život růžový jako světlo Clony. Synonymum nekontrolovatelné zkázy zní KiSMET. Záhadný virus, napadající přímo lidský organismus skrze informační technologie, se sice nešíří exponenciálně jako klasický počítačový virus, ale o to víc je pro lidskou společnost smrtící."

První díl ze série Clona s názvem Nájezdník z Pustiny zamíří na pulty obchodů již 20. srpna/augusta tohoto roku. Pokud by vás kniha zaujala, určitě se podívejte na eshop nakladatelství Fantom Print, kde můžete knihu předobjednat, nebo si zde stáhnout štědrou 40stránkovou ukázku. Co se týče druhého dílu s názvem Otrok megaměsta, jeho datum vydání je stále neznámé.