Minulý rok v únoru režisér Ruben Fleischer, který natočil loňský Uncharted, odhalil, že připravuje další filmovou adaptaci jedné z her slavného studia Naughty Dog. Řeč byla o titulu Jak and Daxter: The Precursor Legacy, 3D arkády z roku 2001, ze které následně vzešlo pár sequelů a několik spin-offů.

Jak a Daxter jsou dva velcí kamarádi z vesnice Sandover Village, přičemž Daxter je na jistém zakázaném ostrově přeměněn na lasičku. Společně se tak musí vydat na dlouhou cestu za mudrcem Gol Acheronem, aby Daxterovi dal zpět jeho původní podobu.

To však jsou informace staré rok a půl, otázkou tudíž je, zda se na filmové adaptaci skutečně ještě pracuje. Podle zvěstí od insidera MyTimeToShineHello, který patří k poměrně důvěryhodným zdrojům, se zdá, že skutečně ano.   

Podle insidera je filmová adaptace známé herní značky opravdu ve výrobě, přičemž Fleischer by se měl chopit otěží režie. Tvůrci už ale mají podle všeho vyhlédnuté i dva herce, kteří by se mohli ujmout titulních rolí. Jaka by podle všeho měl ztvárnit Tom Holland, hvězda studia Sony, který ztvárnil jak MCU Spider-Mana, tak i filmovou verzi Nathan Drakea v Uncharted. Sám Holland navíc už během loňského února prohlašoval, že by si Jaka ve filmové adaptaci rád zahrál, ideálně pod dohledem studia A24. Tehdy mladý herec, který je sám velkým fanouškem videoher, prohlásil následující:

,,Chtěl bych natočit film Jak a Daxter, přičemž já bych hrál Jaka. Ale udělal bych to pod studiem A24, takže by to bylo hodně divné a temné... Ano, udělal bych opravdu hodně divnou hranou verzi Jak a Daxtera.“

A24 však podle všeho na chystanou adaptaci nedohlíží. Co se Daxtera týče, tomu by podle všeho měl propůjčit hlas Hollandův kolega z MCU, sympatický Chris Pratt, který se proslavil především jako Star Lord ze Strážců Galaxie. Oba dva herci už spolu také pracovali na animáku Frčíme (2020), kde propůjčili hlas primárním postavám. Znovu ale připomínáme, že jde zatím o zvěsti, na nějaké to pořádné potvrzení si budeme muset počkat. 

Čekání to však může být poměrně dlouhé. A to kvůli momentálním stávkám herců a scenáristů, kvůli kterým se práce na mnohých filmových a seriálových projektech musela zastavit. Toma Hollanda s dlouhými špičatými uši bychom ale jednoho dne rozhodně rádi viděli.