Přiznejte si to. Kdybyste měli tu možnost si vybrat, kým byste ve Středozemi chtěli být, vybrali byste si život hobita v Kraji. Proč riskovat život jako hraničář či řadový voják v Gondoru, když můžete vést poklidný život v překrásné krajině, kde po večerech můžete zajít s přáteli popít do hospody, případně si pořádně zapařit na narozeninách nějakého vašeho souseda. A i přestože se takový život zdá být pouhou fantasií, jistý fanoušek Tolkienova slavného díla se ji pokusil přeměnit v realitu. 

Cukrář Nicolas Gentile už tři roky žije v hobití noře, kterou si vlastníma rukama sám postavil. Leží v centrální části oblasti Abruzzo v Itálii, která svým zjevem rozhodně pohádkovou krajinu v lecčem připomíná. A to nejen Středozem, některé části mohou připomínat i překrásný Toussaint z videoherního Zaklínače, respektive z DLC Blood and Wine. Svůj život si zaznamenává na instagramovém účtu jménem MyHobbitLife, který už sleduje přes sto tisíc lidí. Gentile pro Insider uvedl, že vždy miloval fantastickou literaturu, dračák a videohry. Ale v jistý moment mu přišlo, že jenom zažívá dobrodružství, které patří někomu jinému. A proto se rozhodl, že se pokusí napodobit život, který vedly jeho milované postavy z Tolkienovy tvorby. Svůj nový domov pojmenoval “Gentile Country“.

Nutno ale dodat, že Gentile netráví své dny věčným povalováním, to ani náhodou. Nicolas Gentile byl totiž jedním ze skupinky fanoušků, kteří se přestrojili za členy Společenstva prstenu, přičemž se následně vydali na téměř dvě stě mílovou túru na Vesuv, aby tam zničili Jeden prsten a zachránili tak celou Itálii. Svého nového života si proto Gentile opravdu užívá na plné obrátky.

Obrovský fanoušek nyní vybírá peníze na to, aby mohl svůj hobití domov ještě více rozšířit. Úmyslem je v podstatě vytvořit celou vesnici, která by se pokusila napodobit onen ideální a pohodlný život v Kraji. Údajně se snaží vybrat až 1,78 milionů dolarů. Zda se mu jeho přání naplní, je stále ve hvězdách. Ale vzhledem k oné masivní podpoře, které se mu dostalo, to žádným zbožným přáním být nemusí. Tak uvidíme.