Jednou z největších hvězd videoherní sekce Youtubu je bezpochyby Mark Fischbach, který na svém kanálu vystupuje pod přezdívkou „Markiplier“. Možná i vy jste ho sledovali při hraní celé řady hororových titulů, které jsou obzvlášť jeho specialitou. V posledních letech to ale Markiplier zkouší se svou kreativitou i na jiných frontách, přičemž jednou z nich je i film.

A my se tak můžeme těšit na jeho celovečerní hororovou podívanou jménem Iron Lung, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše. Markiplier se zde ujal hlavní role, přičemž se postaral jak o scénář, tak i o režii. Snímek by měl být adaptací stejnojmenné indie hry z minulého roku, kterou vytvořil americký vývojář David Szymanski, jenž je zodpovědný i za střílečku DUSK z roku 2018. 

Původní Iron Lung, což je advenutra z pohledu první osoby, se odehrává ve vesmíru, ze kterého z nějakého nevysvětlitelného důvodu zmizely všechny hvězdy a planety. Poslední zbytky lidstva proto přežívají na chátrajících vesmírných stanicích a lodích, v rámci čehož se snaží najít cokoliv užitečného pro přežití na různých asteroidech a měsících.

A právě na jednom měsíci je nalezen krvavý oceán. Myšleno doslova. Skutečně se jedná o oceán, který je složený z krve. Hlavním hrdinou, za něhož hráč přebírá kontrolu, se tak stává odsouzenec, který se musí do oceánu ponořit s rozpadající se ponorkou, aby skrze ní našel v krvavých hlubinách cokoliv užitečného. 

Trailer na filmovou adaptaci nám toho zas až tolik neukáže, především ale dává divákovi najevo, že na něho čeká jaksepatří temné pokoukání. Markiplier patrně ztvární právě onoho odsouzence, který musí v rozpadající se ponorce přežít. Ve filmu si zahraje i další herní celebrita Youtubu, jmenovitě Seán McLoughlin, který je znám pod přezdívkou ,,Jacksepticeye".

Dále se ve filmu objeví i Elle LaMont (Alita: Bojový Anděl) a Caroline Kaplan (Spiknutí proti Americe). Menší cameo by měl ve snímku mít i David Szymanski, tvůrce původní hry. Datum premiéry zatím film nemá.