Před měsícem jsme se dozvěděli, že Amazon tak trochu plánuje jít ve stopách studia Warner Bros. Discovery. To znamená, že i on se chce vrátit ke slavným filmovým sériím, které nyní vlastní, aby je představil v novém kabátku. Od té doby, co odkoupil společnost MGM, tak jeho představitelé procházeli katalog studia a zvažovali, ke kterým značkám by se mohli vrátit.

Jednou z těchto značek se stal Růžový panter, slavná komediální série krimi filmů, ve kterých se hlavní role inspektora Clouseaua ujal Peter Sellers. A jak se zdá, nadcházející reboot od Amazonu už pro krapet zbrklého vyšetřovatele našel svou novou tvář. Novým Clouseauem by se totiž měl podle všeho stát Eddie Murphy, který momentálně o roli inspektora jedná.

Podle informací od serveru The Hollywood Reporter se také zdá, že film půjde tak trochu ve stopách snímků jako Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) a Space Jam (1996), což znamená, že nás opět čeká mix mezi hraným a kresleným stylem. 

V prvním filmu z roku 1963 nesl jméno „Růžový panter“ vzácný diamant, který vlastnila princezna Dala, nicméně nejslavnějším maskotem celé filmové série se stal doslovný animovaný růžový panter, jenž se například objevoval vždy na začátku úvodních titulků. V případě rebootu od Amazonu se ale zdá, že s oním zvířecím animovaným panterem spojí inspektor Clouseau síly. Insideři ale tvrdí, že na příběhu se ještě stále pracuje a zatím nemá žádnou ucelenou podobu, tudíž na podrobnější informace si budeme muset počkat.

Studio MGM plánovalo dalšího Růžového pantera už od roku 2020, přičemž už v té době měl na palubě režiséra a scenáristu. A zdá se, že od té doby se nic nezměnilo. Stále by se mělo počítat s tím, že film natočí Jeff Fowler, který zrežíroval obě dvě filmové adaptace Ježka Sonica z let 2020 a 2022. O scénář se zas má postarat Chris Bremner, jenž napsal akční komedie jako Mizerové navždy (2020) a Muž z Toronta (2022). 

Eddie Murphy má s komediálním žánrem bohaté zkušenosti, tudíž kdyby mu role skutečně přistála k nohám a projekt by měl řádně kvalitní scénář, výsledný film by mohl stát za to.

Jednoho rebootu Růžového pantera jsme se už každopádně dočkali. A to ve filmu z roku 2006, v němž se role výše zmíněného inspektora ujal Steve Martin, ale na ten se mnozí fanoušci snaží raději zapomenout. Tak doufejme, že tentokrát se zadaří! Zatím není známo, kdy přesně bychom se mohli filmu dočkat.