Už několik let je jedním z nejpopulárnějších kandidátů na příštího agenta 007 charismatický Idris Elba, který například zazářil ve slavných seriálech jako The Wire - Špína Baltimoru a Luther. A i přestože některým se nelíbí představa Bonda černé pleti, Barbara Broccoli, významná producentka, jejíž rodina na bondovskou filmovou sérii dohlíží už od jejího počátku v šedesátých letech, několikrát prohlašovala, že představitel Jamese Bonda může být jakékoliv rasy, důležité zejména je, aby to byl muž a Brit. I poté, co Daniel Craig s rolí agenta 007 skončil po snímku Není čas zemřít, který premiéroval téměř před rokem, měl Elba mnoho příznivců. Skvěle si vedl i u bookmakerů, kteří ho řadili do TOP 5 nejpravděpodobnějších kandidátů na příštího Bonda.

Ale zdá se, že Elbovi slavná role nakonec k nohám skutečně nepřistane. Nejenom kvůli posledním informacím o věkovém požadavku, ale také kvůli nedávným slovům samotného herce.

Elba se o Bondovi rozpovídal v podcastu The Shop, kde odhalil, že přijmutí role agenta 007 není něco, co by mu přineslo uspokojení, stejně tak to ani nepovažuje za součást svých kariérních cílů.

,,Není to cíl mé kariéry. Nemyslím si, že hraní Bonda naplní některé z mých osobních cílů. Nebudu lhát, kdykoliv zavítám do nějakého koutu světa, tak na mě Bonda vytáhnou, ale mám pocit, že už to jde mimo mě."

Jednat o příštím Bondovi se už začalo na začátku letošního roku, přičemž podle tehdejších informací vyšlo najevo, že producenti probírali i možnost obsazení Idrise Elby. Před nějakou dobou ale vyšlo najevo, že produkční společnosti by do role rády obsadily někoho mladého, ideálně nějakého třicátníka. A jelikož Elba před pár dny oslavil 50. narozeniny, tak příliš šancí věru nemá. Jeho výše uvedená slova jsou ale možná také určitým zpečetěním. Idris Elba se příštím Jamesem Bondem nestane. 

Mezi trojici nejpopulárnějších kandidátů u bookmakerů patří Regé-Jean Page, Tom Hardy a Henry Cavill. Nejvíce šancí ale má právě Regé-Jean Page, který je nejenom třicátníkem, ale také z něho ještě není zas až tak známá celebrita, což se o Hardym a Cavillovi říct nedá. Nemluvě také o tom, že oběma hercům už je přes 40 let.

Mezi další populární kandidáty patří Richard Madden, Tom Hiddleston, Tom Holland a Sam Heughan.