Jeden z důvodů, proč Amazon minulý rok koupil společnost MGM za 8 a půl miliardy dolarů, se týkal skutečnosti, že tím získá přístup k jejím známým a populárním filmovým sériím. A jelikož se i třeba Warner Bros. Discovery vrací ke slavným a výdělečným značkám, což dokazuje nedávno oznámený seriálový reboot Harryho Pottera a další chystané filmy z Tolkienovy Středozemě, Amazon nechce zůstat pozadu.

Od té doby, co odkoupil MGM, tak jeho představitelé procházeli katalog studia a zvažovali, ke kterým značkám by se mohli vrátit. To samozřejmě nebyl kdovíjak jednoduchý úkol, protože u některých franšíz je zapeklitý spletenec práv, která se vážou na jiná studia, tudíž celý proces je řádně komplikovaný. Server Deadline ale nedávno konečně odhalil, které známé série mají momentálně největší šance na to, že se dočkají nových filmových dílů, případně i seriálů. Amazon tak má momentálně oslovovat různé slavné hollywoodské filmaře, zda by o některou z níže uvedených sérií neměli zájem. 

V první řadě se Amazon chystá vrátit k Hvězdné bráně, slavné devadesátkové sci-fi klasice, jejíž seriálová verze vyprodukovala až 10 řad. Ve výrobě má být nejprve nový film, následně by pak mohl vyjít i seriál. Je snad možné, že se projekt dostane opět do rukou Deanu Devlinovi a Rolandu Emmerichovi, tvůrcům filmu z roku 1994, kteří před lety chtěli vytvořit novou trilogii? To se necháme překvapit.

Pak tu máme možnost vzniku dalšího RoboCopa, tentokrát osmdesátkové klasiky od Paula Verhoevena, v níž kyborgského poldu ztvárnil Peter Weller. Zde naopak chce Amazon začít novým seriálem, nicméně pokud by vše šlo dobře, rozhodně se nabízí také varianta celovečerního filmu. Seriál by patrně neměl navazovat na žádný z předchozích titulů, mělo by se jet od znova. 

Překvapivě by se mohla vrátit také komediální (a dle mého osobního názoru vlastně i opravdu docela vtipná) filmová série Pravá blondýnka, díky které se proslavila herečka Reese Witherspoon. Amazon má v plánu natočit další film, ale je možné, že dojde i na seriál. Třetího filmu s Witherspoon jsme se měli původně dočkat už před lety, ale nakonec k tomu nikdy nedošlo.

Když už mluvíme o komediálním žánru a růžových věcech, Amazon si také brousí zuby na nového Růžového pantera. Slavná krimi komedie s Peterem Sellersem se dočkala jak několika pokračování, tak i amerického remaku. Amazon by proto rád natočil celovečerní film, který ale bude nakonec se vší pravděpodobností animovaný. 

A zabrouzdáme i do hororových vod, protože Amazon zvažuje také návrat ke značce Poltergeist. Slavný snímek z roku 1982, ve kterém nebohou rodinku sužuje pěkně zlovolný duch, patří mezi nejslavnější hororové klasiky 80. let, na níž navázalo hned několik dalších dílů. Zatím však není známo, co přesně Amazon se značkou plánuje.

Pozadu nezůstane ani western, protože Amazon se podle všeho plánuje vrátit k legendárním Sedmi statečným, kteří by se měli dočkat vlastního seriálu. 

Mezi další projekty, které pravděpodobně čeká seriálové zpracování, patří krimi thriller Aféra Thomase Crowna (1999), muzikál Sláva (1980) a komedie Holičství (2002). 

Největší značkou MGM je ale samozřejmě stále starý dobrý James Bond, ale toho žádné seriálové zpracování momentálně nečeká. Zejména i z toho důvodu, že si to nepřeje partnerská společnost EON Prodcutions, kterou vedou producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoli.

I nadále se tak počítá s tím, Bond bude dostávat pouze celovečerní filmy. Kdo se ale stane novým agentem 007 po Danielu Craigovi, je zatím stále ještě ve hvězdách. Taktéž už víme, že Amazon se chce po komerčním úspěchu třetího dílu série Creed vrhnout na další budování celého boxerského univerza. V budoucnu bychom se proto měli dočkat dalších filmových a seriálových spin-offů.