Jonathan Majors není jediná hvězda MCU, kolem které se točí nepříjemná kauza. Mexický herec Tenoch Huerta, jenž si v druhém díle Black Panthera zahrála charismatického Namora, čelí obvinění ze sexuálního násilí, které proti němu vznesla hudebnice a aktivistka Maria Elena Ríos. Ta zveřejnila řadu twitterových příspěvků, v nichž Huertu označila za predátora, který ji měl sexuálně napadnout.

Ríos následně vysvětila, že o tom mluví až teď, protože se nejdříve musela s celou událostí dlouho vypořádávat ve své vlastní hlavě. Taktéž se domnívá, že není snadné takto hovořit o někom, kdo je už nějakou dobu oblíbenou filmovou a seriálovou hvězdou. Zároveň se tak bála, že se proti ní obrátí celý internet, v rámci toho také ukázala screenshoty ze sociálních sítí, na nichž se nacházejí komentáře od uživatelů, kteří jí kvůli obvinění přejí smrt.

Na policii zas nešla proto, že podle ní je mexická společnost velice machistická, tudíž se domnívala, že obvinění bude rychle smeteno ze stolu. Svěřila se také s nehezkou osobní zkušeností z minulosti, kdy v roce 2019 její bývalý partner najal skupinku mužů, aby ji polili kyselinou, z čehož má trvale zjizvený obličej. 

Huerta však obvinění zásadně odmítá, považuje je nejenom za nepravdivá, ale i urážlivá. Na svém insta-story posléze odhalil, že s hudebnicí několik měsíců randil, přičemž jejich vztah byl zcela bezproblémový. Když pak skončil, Ríos o něm podle herce začala vykládat lži jak v soukromí, tak i jejich společným známým.

Ríos na to však zareagovala tak, že se nenechá hercem a jeho podporovateli zastrašit, přičemž bude dál bojovat o to, aby vznikl zákon, v rámci kterého by se zneužité ženy mohly v podobných případech dočkat spravedlnosti. Nějakou dobu se zdálo, že celá kauza nebude mít na herce příliš velký dopad, protože například Disney a Marvel o celé kauze stále mlčí.

Nedávno ale vyšlo najevo, že Huerta vypadl z chystaného snímku Fiesta en la Madriguera, který připravoval Netflix. Herec uvedl, že z produkce filmu odešel dobrovolně, aby mu neuškodil svou momentální kauzou s výše zmíněnou hudebnicí. Herec nás ale také možná jen tak trochu tahá za fusekli, je totiž možné, že jeho vyhazov nařídil přímo Netflix. 

Huerta se bude údajně snažit svou reputaci napravit. Zda se nakonec s Ríos pustí do nějakého soudního sporu, je zatím ve hvězdách. Ztráta role ale rozhodně nevěstí nic dobrého. A je proto rozhodně možné, že na herce se v budoucnu vykašlou další produkce.

Jeho Namor se měl navíc údajně vrátit i v dalších marvelovských projektech, ovšem z takové kauzy musí Marvel zcela bezpochyby protáčet oči v sloup. Hercova budoucnost v MCU tak trochu znejistěla. Ještě se každopádně necháme překvapit, jak bude celá kauza pokračovat dál.