Camrus Johnson, americký herec známý jako Luke Fox či Batwing ze seriálu Batwoman, bude během příštího léta vydávat svůj vlastní debutový komiks. Nezávislá sci-fi série Tower čtenářům představí survival příběh, který je značně inspirovaný moderním trendem her o přežití.

Příběh bude sledovat osudy tří mladých lidí, kteří se probudí na dně jakési věže, aniž by věděli, jak se tam octli, kdo za únosem stojí a jak se odtamtud mají dostat ven. Tyto osoby, vyzbrojené pouze instinktem přežití a několika zajímavými schopnostmi, budou vzápětí vrženy do světa ve stylu videoher, kde budou muset bojovat o holé přežití, aby se dostaly až na vrchol věže. Je tu však jeden háček, hru totiž může vyhrát pouze jeden.

Z oficiální anotace je tedy zcela jasné, že série Tower bude představovat mix moderních trendů. Čtenáři se tedy mohou těšit na spojení Ready Player One se survival počiny ve stylu Hunger Games, Saw či v současné době oblíbeného seriálu Hra na oliheň (Squid Game). Podle zveřejněných ukázek však tipujeme, že komiks na rozdíl od zmíněných thrillerů nebude tak drsný a naturalistický, takže si ho budou moci užít i citlivější čtenáři.

Největším strašákem pro fanoušky komiksů je nejspíše nezkušenost scenáristy, Camruse Johnsona. Vězte ale, že Tower není jeho prvotním dílem, ale debutovým autorským komiksem. Johnson totiž v minulosti přispěl do antologií Batman: Urban Legends či DC Represent! z repertoáru vydavatelství DC Comics. Navíc mu se scénářem bude pomáhat herec Kelsey Barnhart. Co se kresby týče, na ní se budou podílet kreslíři ChrisCross (Blood Syndicate), Loyiso Mkize (Kwezi) a kolorista Andrew Dalhouse (Teen Titans).

A proč si Johnson vybral zrovna videoherní tématiku? Na tuto otázku odpověděl v exkluzivním rozhovoru pro magazín SYFY WIRE: „Vždycky jsem si říkal, že videohry jsou hlavním důvodem, proč jsem se stal hercem. Ve videohrách mizíte ze svého světa a stáváte se postavou ve zbrusu novém, často sci-fi, světě, kde na vás číhá nebezpečí za každým rohem a musíte se okamžitě rozhodnout, jak se dostat dál.“

První svazek série Tower skládající se z pěti častí rozhodně nebude ukončovat příběhovou linku. Sám Johnson v rozhovoru zmínil, že připravovaný první komiks bude pouhým prequelem skutečného příběhu. Scenárista by z Toweru chtěl vytvořit jednu obrovskou ságu, která by se dočkala několika navazujících svazků. Vše však závisí na úspěchu u čtenářů a kritiků.

První svazek série Tower vyjde pod taktovkou nezávislého vydavatelství A Wave Blue World během léta roku 2022.