Už za necelé dva měsíce vstoupí do kin již třetí film, ve kterém se Kenneth Branagh opět ujme role slavného detektiva Hercula Poirota. Tentokrát si však raději připravte deku, pod kterou byste se mohli případně schovat, protože snímek Přízraky v Benátkách se od svých předchůdců bude jistou věcí výrazně lišit.

Nově vydaný trailer, na který se můžete podívat výše, jasně dokazuje, že tentokrát se mohou diváci těšit na mnohem temnější a hororovější atmosféru, ze které tuhne krev v žilách. A my jsme moc zvědaví, zda to bude po dílech Vražda v Orient expresu (2017) a Smrt na Nilu (2022) skutečně fungovat. A na co přesně se vlastně můžeme těšit? Poirot se rozhodl se svou kariérou detektiva seknout, v rámci čehož si řekl, že je konečně čas užívat si důchodu. V předvečer Všech svatých se ale neochotně zúčastní seance v jistém chátrajícím a strašidelném paláci, v němž zažije jednu ze svých nejhrozivějších nocí. 

V onom paláci totiž dojde k vraždě. Nucený návrat z důchodu ho proto přinutí opět zabřednout do dalšího případu, který však bude od těch předchozích mnohem hrůzostrašnější. Je ale odhodlán vraha dostihnout za každou cenu. Celé sídlo tudíž zůstane uzavřené do té doby, dokud pachatele nevypátrá. Jak je ale z traileru zřejmé, kromě vraha z masa a kostí se v domě možná prochází ještě něco jiného. Něco, co sem přišlo ze světa mrtvých. Poirot je ale mužem racionálním a rozhodně ne pověrčivým, tudíž na žádné duchy nevěří. Přesto ale určité znepokojující události zasejí do jeho duše semínko nejistoty a pochyb.

Snímek by měl vycházet knihy Hallowe'en Party, kterou Agatha Christie napsala v roce 1969. Nicméně lze očekávat, že Branagh si adaptaci tak trochu poupravil podle svého, což už třeba udělal i v obou výše zmíněných titulech.

Branagh se kromě hlavní role tradičně postaral také o režii, přičemž scénář opět zpracoval Michael Green, jenž napsal i předešlé dva díly.

Dále se ve filmu můžeme těšit na hvězdy jako Kelly Reilly, Kyle Allen, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin, Riccardo Scamarcio, Emma Laird a Jude Hill.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 9. 2023.