Film Jurský svět: Zánik říše z roku 2018 byl kritizován za mnoho věcí. Jednou z nich je fakt, že doktor Ian Malcom v podání Jeffa Goldbluma, kterého můžeme znát z původního Jurského parku, pokračování Ztracený svět: Jurský park nebo z herní strategie Jurassic World Evolution, se objevil ve filmu jen na několik vteřin. Přestože byla tato oblíbená postava hojně využívána během marketingové kampaně. Když tedy bylo oznámeno, že se v chystaném snímku Jurský svět: Nadvláda objeví celá trojice hlavních hrdinů Jurského parku, přirozeně se začaly množit obavy, zda se náhodou situace se Zánikem říše nebude opakovat. Podle dostupných informací ale opravdu nebude.

V rozhovoru pro magazín Total Film režisér Colin Trevorrow (Jurský svět, Henryho deník, Battle at Big Rock) prozradil, že Sam Neil jako Alan Grant, Laura Dern jako Ellie Scottová a Jeff Goldblum jako Ian Malcolm stráví na plátně zhruba stejné množství času jako oba hlavní hrdinové série Jurský svět, tedy Owen Grady, kterého hraje Chris Pratt, a Claire Dearingová v podání Bryce Dallas Howard. Ne vždy budou všichni na plátně ve stejný čas a na stejném místě, ale jejich příběhy máme sledovat rovnou měrou, přičemž má film zároveň vytvářet pocit, že se dějové linie hrdinů Jurského parku a protagonistů Jurského světa v nějakém bodě srazí. „Není to nutně strukturované způsobem, jakým obvykle vidíme, že jsou strukturované hollywoodské filmy. Ale funguje to,“ dodává Trevorrow.

Režisér se zároveň svěřil, že s ohledem na to, jak je Jurský svět: Nadvláda odlišný od předchozích snímků ze série, bylo těžké vybírat filmy, na které se chtěl podívat kvůli inspiraci. Tentokrát nás koneckonců nečeká další zábavní park s dinosaury, ale nutnost řešit fakt, že se určité množství prehistorických ještěrů pohybuje volně na území Spojených států. A tak se štáb a scenáristický tým, který kromě Trevorrowa zahrnuje scenáristku Emily Carmichael, v rámci přípravy na natáčení díval na velké množství dokumentů o zvířatech, jako je například Zázračná planeta. Důvodem je fakt, že Nadvláda spoléhá na to, jak se zvířata chovají přirozeně ve volné přírodě.

Díky magazínu Total Film tu také máme vůbec první oficiální fotografii z chystaného filmu. Na první pohled dělá fotografie dojem, že pochází z adaptace písničky Jožin z bažin, při bližším zkoumání lze ale vidět, že ze špinavé vody kdesi v lese nekouká Ivan Mládek, ale Bryce Dallas Howard jako Claire Dearingová. A přestože by se mohlo zdát, že na břehu stojí další nebezpečný hybrid, který jde ve stopách Indomina Rexe z Jurského světa a Indoraptora ze Zániku říše, podle všeho jde o býložravce, který je znám jako therizinosaurus. Pak je ale samozřejmě otázka, proč se zdá, že Claire zdrhá před býložravcem. Odpověď nám nejspíš nabídne až samotný film, který by se měl objevit v našich kinech 9. června/júna 2022.