Sněhurka nebyla jediným hraným remakem Disneyho slavné animované klasiky, o kterém se na momentálně běžící akci D23 Expo mluvilo. Došla řeč i na chystanou předělávku povedeného animáku Lilo a Stitch, která už je v přípravě několik let.

Trailer sice ještě na světě nemáme, ale Disney nám konečně ukázal, jak vlastně bude v remaku vypadat titulní emzák Sitch alias Experiment 626. Níže si tak můžete pustit kratičký klip. Ano, je to zkrátka zase onen potrhle se chovající, ale i tak roztomilý modrý týpek z vesmíru, tentokrát však ve 3D kabátku. Hlas mu opět propůjčil Chris Sanders, který zrežíroval animovaný originál.

Skrze klip bylo také odhaleno, že hraný remake dorazí do kin příští rok v létě. První oficiální trailer zřejmě vyjde až někdy po novém roce, ale kdo ví, možná ho Disney uvolní už dřív. 

Těšit bychom se jinak měli na stejný příběh, který nabídl i původní animák. Snímek tak bude vyprávět o malé dívce jménem Lilo (Maia Kealoha), která se ujme jakéhosi podivného modrého ,,psíka“, jehož pojmenuje Stitch. Netuší však, že její nový kamarádíček je ve skutečnosti inteligentním mimozemšťanem, po kterém usilovně pasou další emzáci. A stopy je eventuálně zavedou na Zemi, kde prohnaný Stitch ztroskotal. Mezitím se ale mezi malou Lilo a Stitchem utvoří pevné přátelské pouto.

Mezi další postavy, které v remaku uvidíme, patří například Nani (Sydney Agudong), Dr. Jumba Jookiba (Zach Galifianakis), Agent Pleakley (Billy Magnussen), David Kawena (Kaipo Dudoit), Cobra Bubbles (Courtney B. Vance), Mrs. Kekoa (Tia Carrere), Tūtū (Amy Hill) a mnozí další. 

Režii remaku si vzal na starost Dean Fleicher-Camp, který v roce 2021 uchvátil diváky svým komediálním dramatem jménem Marcel the Shell with Shoes On. Na základně úspěchu filmu mu pak Disney nabídl slavný animák předělat do hrané podoby. Hlavním autorem scénáře se stal Chris Kekaniokalani Bright.