Sice to jeden čas nevypadalo vůbec nadějně, ale hraného rebootu slavné série Vládci vesmíru (Masters of the Universe) se nakonec skutečně dočkáme. Nejdříve se zdálo, že chystaný titul zpracuje studio Sony, posléze do hry vstoupil i Netflix, který se ale loni na film vykašlal. Nové Vládce vesmíru nám tak ve výsledku nadělí společnost Amazon MGM Studios. A konečně také známe datum premiéry.

Server Deadline hlásí, že Vládci vesmíru vyjdou v kinech 5. 6. 2026. Což je poměrně zadlouho, snad tedy budou mít tvůrci dost času na to, aby nám nadělili náležitě kvalitní podívanou. Těšit se tak můžeme na příběh o desetiletém princi Adamovi, který ztroskotal na Zemi ve své vesmírné lodi, v rámci čehož byl oddělen od svého kouzelného Meče moci, jediného spojení s jeho domovem na Eternii. 

Poté, co po téměř dvou desetiletích meč vypátrá, je princ Adam navrácen napříč vesmírem, aby mohl bránit svou rodnou planetu před zlými silami Skeletora. Aby však princ mohl porazil tak mocného padoucha, bude muset nejprve odhalit tajemství své minulosti a stát se He-Manem: nejmocnějším mužem ve vesmíru.

Opět připomeneme, že jeden známý hraný titul z této franšízy už na světě máme. Řeč je o filmu z roku 1987, kde si He-Mana zahrála akční hvězda Dolph Lundgren. Ale pozitivními reakcemi se film skutečně chlubit moc nemůže, tak snad to u plánovaného titulu bude výrazně lepší. 

O režii se postará Travis Knight, tvůrce animáku Kubo a kouzelný meč (2016) a akčňáku Bumblebee (2018).

Scénář zpracuje Chris Butler, který spolu s Knightem pracoval na výše zmíněném animáku Kubo a kouzelný meč, taktéž napsal a zrežíroval tituly Norman a duchové (2012) a Hledá se Yetti (2019).

Když měl titul pod palcem ještě Netflix, tak kolem hlavní role kroužil Kyle Allen, který se objevil ve snímcích jako West Side Story (2021) a Na pivo do první linie (2022). Tak se necháme překvapit, zda se s ním furt počítá.