,,Hraný“ remake na legendární Disney animák Lví král slavil naprosto fenomenální komerční úspěch. I přestože mnozí považují několik let starou předělávku za jeden z těch horších Disneyho remaků, box office čísla mluví jasně. Hraný Lví král vydělal úžasných 1,6 miliard dolarů, čímž si udržuje sedmé místo v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob. Bylo tudíž jasné, že Disney bude chtít značku dál ždímat. Fanoušci by tak měli očekávat prequel, který ponese název Mufasa: Lví král. A jak už může být podle názvu patrné, snímek nám blíže představí Simbova moudrého a hrdého otce. 

Na akci D23 expo bylo odhaleno, že celý příběh by se měl odehrávat ve dvou časových rovinách. V jedné z nich bude populární dvojice Pumbaa (Seth Rogen) a Timon (Billy Eichner) vyprávět malému Simbovi o vzestupu jeho otce na trůn, přičemž k onomu vyprávění by se měl připojit i opičák Rafiki (John Kani). Další časová rovina, která by měla být primární, se zas zaměří na mladého Mufasu a jeho zápolení s okolním světem. A samozřejmě na jeho trnitou cestu, na jejímž konci se stal lvím králem. O snímek by se měl postarat Barry Jenkins, který je zodpovědný za oscarový snímek Moonlight. 

Počítat bychom také měli s další hranou verzí slavné Sněhurky, kde si známou hrdinku zahraje Rachel Zegler, hvězda z nedávno remaku muzikálu West Side Story. Připojí se k ní Gal Gadot v roli zlé královny, která si musí denně honit ego nad kouzelným zrcadlem, aby si potvrdila, že je opravdu na celém světě nejkrásnější.

Režie se ujme Marc Webb, jehož nejznámější film je se vší pravděpodobností romantická komedie 500 dní se Summer, ovšem taktéž se ujal režie obou dvou dílů Amazing Spider-Man s Andrew Garfieldem v hlavní roli. Ve filmu bychom se měli dočkat i zcela nových písní, na kterých pracuje duo Benj Pasek a Justin Paul. Oba dva jsou například podepsaní i u hudby k filmům jako La La Land a Největší showman.

Obou dvou filmů bychom se měli dočkat někdy v roce 2024.