Pokud všechno půjde hladce, tak za necelé dva roky nám Amazon MGM Studios nadělí hraný reboot Vládců vesmírů (Masters of the Universe). Ten už se nám dává konečně pořádně dohromady, letos na konci jara jsme se dozvěděli, že udatného prince Adama alias He-Mana ztvární britský herec Nicholas Galitzine (Zranitelná srdce).

Nyní server Deadline hlásí, že k projektu se připojila další herecká tvář. Tou se stane americká herečka Alison Brie, kterou můžeme znát z filmových titulů jako Jak přežít single (2016), The Disaster Artist: Úžasný propadák (2017) nebo Nadějná mladá žena (2020), zahrála si i v seriálu GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (2017), za který byla hned dvarkát nominována na Zlatý glób.

V připravovaných Vládcích vesmíru ztvární Evil-Lyn, mocnou zlou čarodějku, která je pravou rukou arci-padoucha Skeletora. Sama ale doufá, že se jednoho dne chopí moci svého pána a převezme nad Eternií vládu. V rámci toho proto při mnoha příležitostech jednala bez Skeletorova svolení. Objevila se i v kultovním hraném filmu z roku 1987 s Dolphem Lundgrenem, kde ji ztvárnila Meg Foster. 

Jak už nějaký čas víme, příběh bude vyprávět o desetiletém princi Adamovi, který ztroskotal na Zemi ve své vesmírné lodi, v rámci čehož byl oddělen od svého kouzelného Meče moci, jediného spojení s jeho domovem na Eternii.

Poté, co po téměř dvou desetiletích meč vypátrá, je princ Adam navrácen napříč vesmírem, aby mohl bránit svou rodnou planetu před zlými silami Skeletora. Aby však princ mohl porazil tak mocného padoucha, bude muset nejprve odhalit tajemství své minulosti a stát se He-Manem: nejmocnějším mužem ve vesmíru.

Ke snímku se také upsala Camila Mendes (Palm Springs), jež se nám představí jako Teela, válečnice, která je jako kapitánka královské gardy Eternie zodpovědná za ochranu královské rodiny, zejména prince Adama. V rámci toho ale herečka musela opustit produkci chystané nové verze Tajemství loňského léta

Režii si tentokrát vezme pod palec Travis Knight, tvůrce animáku Kubo a kouzelný meč (2016) a akčňáku Bumblebee (2018).

O scénář se postará Chris Butler, který spolu s Knightem pracoval na výše zmíněném animáku Kubo a kouzelný meč, taktéž napsal a zrežíroval tituly Norman a duchové (2012) a Hledá se Yetti (2019).

Nové verze od Amazonu bude premiérovat 5. 6. 2026.