Slavná animovaná franšíza Voltron od studia World Events Productions, která vychází z japonských mecha anime sérií jako Beast King GoLion (1981) a Armored Fleet Dairugger XV (1982), vyprodukovala od 80. let hned několik seriálů. Televizní franšíza tak sleduje tým vesmírných průzkumníků, kteří pilotují obřího super robota, přičemž u nás možná nejznámějším titulem bude Voltron: Legendární obránce (2016), který lze nalézt na Netflixu.

Už nějaký čas je také ve výrobě filmová hraná verze, na kterou dohlíží Amazon MGM Studios. Snímek nyní nabral na palubu hvězdnou posilu, kterou je Henry Cavill, bývalý představitel Supermana a Zaklínače, jenž se stane i hlavní hvězdou rebootu Highlandera. Koho přesně ale v chystaném filmu ztvární, zatím není známo.

Spolu s Cavillem se ve filmu objeví ještě herec Daniel Quinn-Toye, který se zatím jen mihl v jedné epizodě seriálu Badults (2013). 

Natáčení má každopádně začít ještě během letošního podzimu v Austrálii, tak snad se v rámci toho dozvíme něco málo o samotném příběhu.

O režii se postará Rawson Marshall Thurber, který světu nadělil známé komedie jako Vybíjená (2004) a Millerovi na tripu (2013). Jeho posledními filmy byly akčňáky s Dwaynem Johnsonem jako Centrální inteligence (2016), Mrakodrap (2018) a Red Notice (2021).

O scénář se zas má postarat Ellen Shanman (Sports Tips with Chip). Datum premiéry je zatím v nedohlednu.