Jihokorejský seriál Hra na oliheň (2021) se na Netflixu stal vyloženým megahitem. Není proto divu, že Netflix dal zelenou i druhé řadě, která už je na cestě. Už za necelý měsíc se ale dočkáme ještě jedné události, která se univerza smrtelně nebezpečných her bude týkat.

Netflix se nám totiž chystá nadělit novou reality show jménem Squid Game: The Challenge, ve které bude muset několik stovek soutěžících čelit podobným (v určitých případech i stejným) hrám jako hrdinové v původním seriálu. Streamovací služba už také vydala plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. 

456 soutěžících se ocitne v sérii unikátních her, které otestují jejich odvahu, zdatnost, strategii a schopnost spolupracovat s ostatními. A nebo s nimi manipulovat. Hlavní odměnou je až 4,56 milionů dolarů, které však může získat pouze jeden soutěžící.

Samozřejmě nebude chybět korejská verze naší známé dětské hry „Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum,“ v níž se opět dočkáme oné hrozivé robo panenky, která nemilosrdně pošle pod hlínu každého, koho uvidí během hry v pohybu. V reality show se ale samozřejmě umírat nebude, z traileru je jasné, že pokud soutěžící ve hře neuspěje, místo kulky je trefí inkoust. Upoutávka ale také odhaluje, že se diváci mohou těšit i na hry, které se v původním seriálu neobjevily.

Pokud tudíž jste fanoušky veleúspěšné korejské série a čas od času mrknete na nějakou tu reality show, Squid Game: The Challenge by mohlo být zajímavým pokoukáním. 

Co se druhé řady Hry na oliheň týče, stále ještě není jasno, kdy přesně se jí vlastně dočkáme. Natáčet se ale údajně začala letos v červenci, tudíž odhadem bychom se jí mohli dočkat třeba už na konci roku 2024, případně až v roce 2025. Příští měsíc navíc bude Netflix pořádat svou týdenní akci jménem Geeked Week 2023, na které bychom se mohli dostat další informace.

Co se chystané reality show týče, na Netflixu by se měla objevit 22. 11. 2023.