Zamlouvá se vám kombinace fantasy hororu s vánoční tématikou? Tak byste měli zbystřit, protože Netflix přednedávnem vydal trailer na nový dánský seriál, který ponese název Elves (Nebezpeční skřítkové). A zrovna tyhle skřítky byste z mechu rozhodně vyvolávat neměli. Příběh se zaměří na čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne užít si vánoční svátky na odlehlém ostrově. Když však dorazí na místo, kde má být rodinka ubytována, rychle zjistí, že se rozhodně o příliš populární turistickou destinaci nejedná. A to z velice dobrého důvodu. 

Členové rodiny brzy zjistí, že komunita, jež na zdejším místě přečkává, sdílí ostrov s podivnými tvory, kterým se říká jednoduše Skřítkové. Mladá dívka z rodiny tak jednoho dne nalezne malé skřítě, které se rozhodne vzít s sebou domů. Původně dobré úmysly ale přivedou dost hrozivé následky. Dívčin čin totiž vyprovokuje zbytek Skřítků k tomu, aby začali lidi na ostrově napadat. A to nikoliv jen tak pro srandu, tihle Skřítkové totiž půjdou vyděšeným obyvatelům ostrova po krku. A jak se z traileru zdá, v bezpečí nebudou ani děti. Těšit se tak můžeme na hrozivou hororovou podívanou, která bude hodně vycházet ze severských mýtů a pověstí. 

Seriál vytvořil a napsal filmař Stefan Jaworski, který se například podílel na scénáři k filmům jako Uchazeč, Hamilton: V zájmu státu a Shookum Hills. O režii se postaral Roni Ezra, ten má za sebou úspěšný válečný snímek 9. duben, který vyobrazuje události z roku 1940, kdy nacistické Německo napadlo Dánsko. V seriálu se dočkáme herců jako Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Vivelill Søgaard Holm, Sonja Steen, Peder Thomas Pedersen, Lukas Løkken a Lila Nobel. I přestože se má jednat o vánočně laděný film, dočkáme se ho už 28. 11. 2021.