Tak to vypadá, že k oživování známých filmových značek se uchýlilo i studio Lionsgate. Podle serveru The Hollywood Reporter se totiž můžeme těšit na kompletní reboot Skřítka (v originále Leprechaun), slavnou hororovou komedii z roku 1993, ve které se zlovolný a sadistický malý mužík (Warwick Davis) vydá hledat svoje uzmuté zlato. A samozřejmě se to neobjede bez mrtvol. S návratem Warwicka Davise bychom však počítat neměli, jelikož by se mělo jednat o kompletní restart, studio bude se vší pravděpodobností chtít přizvat na palubu nové tváře.

Původní snímek měl skromný rozpočet 1 milion dolarů, přičemž celosvětově utržil až 8,6 milionů. A jak už je zvykem, rázem na film navázala celá řada dalších dílů, které se však už nedočkaly příliš vřelého hodnocení. Posledním titulem byl televizní film (a svým způsobem také rebootu) jménem Leprechaun Returns (2018), který pražili především kritici, ale diváci byli o něco milosrdnější. Nutno také dodat, že chystaný reboot má už na palubě své hlavní tvůrce. 

O režii se má postarat nadějný kolumbijský filmař Felipe Vargas, který v roce 2020 uvedl svůj krátkometrážní a chválený horror jménem Milk Teeth o zoubkové víle. Na kraťas se můžete podívat níže a usoudit podle něho, zda se připravovaný reboot dostal do dobrých rukou. Hlavním scenáristou se stal Mike Van Waes, který se podílel na tvorbě scénáře k nadcházejícímu hraném remaku animáku Lilo & Stitch.

Vargas už údajně představitelům z Lionsgate představil svou vizi, která se jim evidentně velice líbila. Hlavními producenty se mají stát Miri Yoon a Roy Lee, který například také dohlížel na výrobu obou dvou částí filmové adaptace To (2017) a skvělého hororu Barbar z minulého roku.

O příběhu zatím samozřejmě nic nevíme, ale vsadíme krk, že se opět dočkáme další verze zákeřného skřítka v zeleném, který rozpoutá krvavý masakr. Ale ještě uvidíme, co všechno bude Vargasova vize zahrnovat. 

Rozhodně ho ale nečeká jednoduchý úkol. Vdechnout nový život skoro mrtvé sérii, jejíž snímky mají poměrně dost špatná hodnocení, je posláním, s nímž mnohdy zápolí i mnohem zkušenější filmaři. Přesto ale budeme kolumbijskému režisérovi držet palce, aby se zadařilo.

Na palubě zatím nejsou žádní herci, stejně tak není známo, kdy přesně bychom se mohli snímku dočkat.