Na malé děti je třeba dohlížet. A to obzvlášť tehdy, když také mají nadpřirozené schopnosti, které mohou být pro ostatní nebezpečné. Přesně o tom bude i norský mysteriózní horor jménem The Innocents, na jehož trailer se můžete podívat výše. Snímek se zaměří na čtyři děti, které se přes letní prázdniny skamarádí. Brzy ale zjistí, že z jakéhosi důvodu ovládají nadpřirozené schopnosti. Jedno dítě například ovládá telekinetickou sílu, další zas mysl jiných lidí. Postupně tak ve svém volném čase začnou se svými „dary“ různě experimentovat. Má to však jeden dost zásadní háček. Stále se jedná o pouhé malé děti. A s takovými schopnostmi je to v podstatě to samé, jako kdyby si začaly hrát s granátem. 

Jejich nevinnost tak následně nabere temný obrat. Některé z dětí začnou své schopnosti využívat v rámci svého hněvu, strachu a dosud ještě nevyvinutého morálního přesvědčení. To bude mít za následek řadu katastrofálních událostí, které se vší pravděpodobností připraví řadu lidí o životy. V takových případech by bylo nejlepší, kdyby se odněkud vynořil sám Charles Xavier z X-Menů, aby děti se svými unikátními schopnostmi nasměroval tím správným směrem. Ale ve snímku The Innocents, žádní dospělí mutanti nejsou. Děti proto zůstávají bez rádců a učitelů. A to ve výsledku může zničit nejenom všechny kolem nich, ale i je samotné. 

O scénář a režii se postaral norský filmař Eskil Vogt, který už několik let spolupracuje s oceňovaným dánským režisérem Joachimem Trierem. Ten bude již za několik dní bojovat o Oscary se svým snímkem Nejhorší člověk na světě, na kterém Vogt pracoval také. Film The Innocents taktéž zabodoval na několika filmových festivalech, odkud si odnášel především pozitivní reakce.

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 5. 2022.