A máme zde první říjnové box office okénko. Minulý týden vešel do kin očekávaný horor Smile, který zcela jednoznačně potvrzuje, že s úsměvem opravdu nejde všechno lépe. A jak se zdá, snímek zaznamenal v kinech parádní start. Zcela bezkonkurenčně si zajistil první místo ve víkendovém box office žebříčku, jen pro domácí prostředí Severní Ameriky tak horor vydělal 22 milionů dolarů, na vzdáleném druhém místě se nachází thriller To nic, drahá se 7,3 miliony a na třetím Válečnice s necelými 7 miliony.

Celosvětově tak Smile vydělal přes 36 milionů, čímž už levou zadní překonal svůj původní rozpočet (17 milionů). Tvůrci se navíc mohou radovat i z pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků. A co si budeme povídat, v tomhle ohledu to zrovna horory nikdy neměly jednoduché.

Významný úspěch ale zaznamenali také dinosauři. Snímek Jurský svět: Nadvláda totiž ve svých celosvětových tržbách konečně překonal hranici jedné miliardy dolarů. Stává se tak třetím pocovidovým filmem, kterému se něco takového podařilo. Prvním je samozřejmě Spider-Man: Bez domova a druhým Top Gun: Maverick, který si i nadále udržuje první místo v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů roku 2022.

I tak je ale Nadvláda oproti svým předchůdcům výrazně pozadu. Například první díl Jurského světa z roku 2015 má na kontě 1,6 miliard, což z něho zároveň dělá sedmý nejvýdělečnější snímek všech dob. 

Na horor Smile můžete zajít i do kin u nás, tedy pokud na to máte odvahu! Stejně tak znovu připomínáme, že můžete zajít i na mysteriózní drama Kde zpívají raci, které vypráví o Kye, opuštěné dívce, jež až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Nutno ovšem zmínit, že i když se u diváků snímek dočkal převážně pozitivních reakcí, kritici už z něho příliš nadšení nejsou.