Co naplat, filmy o vraždících ,,panenkách“ milujeme. Dokazují to i čísla v box officu u nového horůrku jménem M3GAN, který nám opět ukáže, co se může stát, když se umělá inteligence obrátí proti svým tvůrcům. Snímek měl v amerických kinech premiéru minulý týden, ovšem v mnohých evropských zemích (včetně České republiky a Slovenska) bude premiérovat až tento čtvrtek, tedy 12. 1. 2023.

Už teď se ale dá říct, že se novém hororu, na jehož výrobě se podílel i sám mistr hrůzy James Wan, v kinech rozhodně daří. Film, jehož rozpočet činí 12 milionů dolarů, dokázal během necelého týdne od premiéry vydělat přes 45 milionů. A je dost pravděpodobné, že filmu se bude dařit taktéž během následujících dní, kdy se dostane do ostatních světových kinosálů. Server Deadline tak nedávno přišel se zprávou, která patrně nebude kdovíjak překvapivá. 

Studio Blumhouse už totiž začalo s přípravami na výrobu plnohodnotného pokračování. Údajně to zajistily právě výše zmíněné tržby. Zatím ovšem není známo, zda se o druhý díl postará stejný kreativní tým z jedničky, ale je to vcelku dost pravděpodobné. Taktéž nevíme, kdy přesně se pokračování dočkáme, ale Blumhouse nám ho bezpochyby bude chtít nadělit co nejdříve. M3GAN se taktéž dočkala kladných reakcí jak od kritiků, tak i od diváků.

První díl každopádně vypráví o robotické panence v životní velikosti s vyspělou umělou inteligencí, kterou dostane od své tety Gemmy (Allison Williams) dívka jménem Katie (Violet McGraw). Panenka Megan jí tak zprvu dělá společnost a stane se její novou nejlepší kamarádkou. Věci se ale zvrhnou poté, co začne svůj úkol brát možná až příliš vážně. 

O režii se postaral Gerard Johnstone, který je například zodpovědný za snímek Domácí vězení z roku 2014. O scénář se zas postarala Akela Cooper, která napsala horor Zhoubné zlo od výše zmíněného Jamese Wana.

Dále se ve snímku představí herci jako Ronny Chieng, Jen Van Epps, Brian Jordan Alvarez, Kimberley Crossman, Arlo Green a Stephane Garneau-Monten.

Stane se M3GAN hororem roku? To se necháme překvapit.