V roce 1960 natočil režisér William Castle snímek 13 duchů, který sice nepatří k nejlépe hodnoceným hororům všech dob, ale klasika se z něho nakonec stala.

V roce 2001 pak vznikl u nás o něco známější stejnojmenný remake, který byl zároveň celovečerní prvotinou filmaře Steva Becka. Ale i přestože se snímek mohl chlubit slavnými hereckými jmény jako Tony Shalhoub (Můj přítel Monk), Matthew Lillard (Vřískot), Embeth Davidtz (Schindlerův seznam) a F. Murray Abraham (Amadeus), snímek se dočkal z drtivé části negativních ohlasů jak ze strany kritiků, tak i diváků. A jelikož si snímek nevedl kdovíjak skvěle ani z hlediska tržeb, člověk by si myslel, že ze Třinácti duchů se tak stane hororová značka, po které už ani pes neštěkne.

To ovšem není pravda, protože studio Dark Castle Entertainment, jejímž účelem je především pokračovat v odkazu výše zmíněného režiséra původního filmu z 60. let, údajně připravuje další remake, tentokrát seriálový. 

Původní příběh vyprávěl o rodince, která zdědí dům, v němž ovšem straší celá řada hrůzostrašných duchů. Aby je ale člověk mohl spatřit, bylo zapotřebí použít speciální brýle. Mezi duchy se tak například nacházel italský kuchař vraždící svou ženu a jejího milence v kuchyni, naříkající dáma, oběšená dáma, dospělý lev z bezhlavým krotitelem a další. Studio Dark Castle Entertainment má údajně v plánu natočit pro seriálový remake 13 epizod, každá z nich by se tak zaměřila na jednoho ducha.

Chystaná série si zároveň má brát inspiraci jak z originálu z roku 1960, tak i z filmového remaku od Becka. Každá epizoda bude navíc svým vlastním způsobem unikátní a stylizovaná, záležet by mělo na tom, o jakém duchovi bude zrovna pojednávat. 

Také se zdá, že každou epizodu by měl natočit zcela jiný režisér, což je ovšem vždy krapet risk z hlediska celkové kvality, ale vyjít to samozřejmě může. Na projekt dohlíží producent Patrick Mediate ze studia Primordial Pictures, připojí se k němu i tvůrce vizuálních efektů Aaron McLane a producentka Ashley Robinson, kteří oba pracovali na zombie seriálu Fear the Walking Dead (2015).

Seriál ještě nedostal zelenou, ale jakmile bude u konce momentální stávka herců a scenáristů, tvůrci projekt představí společnosti Sony. Tak snad to tentokrát vyjde!