Kromě toho, že se úžasný akční RPG titul Horizon Zero Dawn dostane v létě na platformu PC, ve stejnou dobu zamíří i do odvětví komiksů. Respektive komiksová série odehrávající se po událostech hry dorazí do obchodů a na digitální platformy 22. 7.

Nová série sleduje Talanah, když zápasí s novou hrozbou a po zmizení Aloy hledá svůj účel. Příběh napsala Anne Toole, která se podílela i na tvorbě hry. A o ilustrace se postarala Ann Maulina. První číslo má také několik variant obálek od umělců, jako jsou Stanley Artgerm Lau, Loish, Peach Momoko a originální ilustrace ze hry. Titan Comics poté společně s Guerrilla Games komiksy publikuje.

„Fanoušci budou absolutně milovat příběhy, které chceme vyprávět o Talanah a Aloy, když rozšiřujeme svět Horizon Zero Dawn v této nové komiksové sérii. Nemůžu se dočkat jejich reakcí až tento nový příběh vydáme,“ řekl editor Tolly Mags.

Také bychom se měli dočkat komiksové prequel série, která měla vyjít 2. 5. během události Free Comic Book Day. Je však velmi pravděpodobné, že se tak nestane kvůli šíření koronaviru. Navíc by se nejednalo o jedinou věc týkající se Horizon Zero Dawn, kterou tento zrádný virus nějak ovlivnil.

Steamforged Games, tvůrci deskové hry Horizon Zero Dawn: The Board Game, zveřejnili oznámení, že na projektu budou muset kvůli koronaviru pracovat z domova. Sice přímo to vydání hry neovlivní, ale i tak se nejspíše zpozdí. Výrobci deskových her byli totiž nuceni zavřít továrny, případně pozměnit pracovní směny svých zaměstnanců, což ovlivnilo produkci většiny deskových her, které jsou ve frontě před Horizonem, a tudíž i jeho.

Tým také sdílel některé zajímavé informace. Na konci aktualizace zveřejnil obrázek a krátký zápis všeho, co je obsaženo v přislíbené limitované edici. Pokud jste svou podporou na Kickstarteru dosáhli úrovně „All-In“, získáte základní hru a jedenáct rozšíření, každé s vlastní krabicí.