Přesně za dva týdny znovu zamíříme do Díry. Pokud vám to zní divně, tak je to jedině dobře, přece jenom se znovu vydáme do náležitě divného prostředí, které na Netflixu uchvátilo miliony lidí. Pokračování španělského thrilleru Díra (2019) už se rychlými kroky blíží. A v rámci akce Geeked Week jsme se dočkali krátkého klipu, který nám ukáže, na co se vlastně můžeme těšit. Pustit si ho můžete výše.

Klip nám ukáže interakci mezi dvěma novými hlavními protagonisty, kterými jsou Zamiatin (Hovik Keuchkerian) a Perempuan (Milena Smit). Znovu tak zavítáme do bizarního vězení, ve kterém jsou jednotlivé cely vyskládané věžovitě na sobě. V chystaném druhém díle převezme nad celou věznicí vládu tajemné individuum, které zde zavede nový zákon a kontroverzní metodu. Do celého konfliktu je tak zatažena nová vězeňkyně. Pokud ale jedení ze špatného talíře znamená rozsudek smrti, jak daleko byste byli ochotni zajít, abyste si zachránili život?

Z klipu to vypadá, že Perempuan do vězení vstoupila dobrovolně. A to kvůli jakémusi činu z její minulosti. A co přesně se bude jednat? To se dozvíme už velice brzy. 

O scénář a režii se opět postaral Galder Gaztelu-Urrutia, který s prvním dílem zabodoval na filmových festivalech v Sitges a Torontu.

Ve snímku se ukážou herci jako Natalia Tena, Hovik Keuchkerian, Óscar Jaenada, Milena Smit, Bastien Ughetto a Tadashi Ito.

Na Netflixu od 4. 10. 2024.