Filmařské duo Scott Beck a Bryan Woods, které spolu s Johnem Krasinskim napsalo povedené Tiché místo (2018), nám už příští měsíc nadělí další děsivou lahůdku. Tou bude horor od studia A24 jménem Heretic, ve kterém si přední zápornou roli zahraje Hugh Grant (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů).

Dobrou zprávou je, že snímek konečně dostal datum české premiéry. Zatímco v amerických kinech se film objeví přesně za měsíc, u nás ho 21. 11. 2024 uvede Bontonfilm. A24 se nedávno pochlubilo dalším oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Hlavními protagonistkami se stávají dvě mladé pánbíčkářky (Sophie Thatcher a Chloe East), které jednoho dne zaklepou na špatné dveře. Otevře jim na první pohled milý a neškodný pan Reed (Grant), který je s radostí vpustí dovnitř. Jakmile se ale za dvojicí dveře zavřou, rázem se ocitnou v nebezpečné pasti. Ďábelský pan Reed pro ně totiž připravuje smrticí hru na kočku a myš, ze které ani jedna z žen nemusí vyjít se zdravou kůží.

Všechny dosavadní upoutávky každopádně vůbec nevypadaly špatně, navíc sledovat Granta v roli dalšího padoucha se smyslem pro humor jen tak neomrzí. 

Scott Beck a Bryan Woods se postarali o scénář i režii. Oba jsou také zodpovědní za scénář k hororům jako Haunt (2019) a Kostlivec (2023).

Dále by se ve filmu měli ještě objevit herci jako River Codack, Elle McKinnon, Carolyn Adair, Stephanie Lavigne a Elle Young.