Seriál The Last of Us by měl mít premiéru v letošním roce. Starší domněnky potvrdila herečka Bella Ramsey, která v dramatickém seriálu podle stejnojmenné PlayStation exkluzivity hraje Ellie. Ramsey ve svém příběhu na Instagramu sdílel příspěvek od IMDb, jenž uvádí, že The Last of Us uvidíme v roce 2022.

Nejde o první důkaz, že je seriál plánován na letošní rok. Jeden z režisérů, Kantemir Balagov, na svém profilu uvádí také rok 2022 s tím, že dotočení má proběhnout do června. To signalizuje premiéru koncem roku.

Neil Druckmann, kreativní ředitel, designér a scenárista videoherní verze The Last of Us, dokončil práci na seriálu loni v listopadu. Víme také, že od té doby probíhá další natáčení a je nutné počítat s celou postprodukcí.

První řada televizního seriálu The Last of Us se bude skládat z deseti dílů, každý by měl mít hodinu a bude sledovat děj prvního dílu hry. Seriál bude nabízet HBO a HBO Max. U nás je spuštění HBO Max naplánováno také na letošní rok, prý bude dostupné do března.

Otázkou je, jak bude vypadat druhá série. Zda bude sledovat méně populární příběh hry The Last of Us Part 2, nebo se vydá vlastní cestou.

Tady se sluší ještě připomenout nedávné spekulace o vzniku remaku The Last of Us. Pokud studio Naughty Dog skutečně pracuje na předělávce prvního dílu dobrodružství Joela a Ellie, tak by z marketingového hlediska byla vhodné uvést oba produkty krátce po sobě, případně ve stejnou dobu.