Charismatický herec Giancarlo Esposito svou hereckou kariéru odstartoval už na konci sedmdesátých let, přičemž si tak zahrál ve slavných filmech jako The Cotton Club, Smoke a Obvyklí podezřelí. Skutečnou pozornost na sebe ale upoutal poté, co se objevil ve druhé sérii legendárního seriálu Breaking Bad, v němž ztvárnil drogového bosse Gustava Fringa, jednoho z hlavních záporáků celého příběhu. Tuto roli si následně zopakoval i v prequelovém seriálu Better Call Saul, který brzy dostane svou finálovou šestou řadu. A jelikož Esposito dokázal, že role záporáků jsou vyloženě pro něho, následně se v roce 2019 objevil ve Star Wars seriálu Mandalorian, kde ztvárnil nelítostivého Moffa Gideona. Nyní se zdá, že stanice AMC s hercem naváže spolupráci i potřetí. Tentokrát ho však hodlá obsadit přímo do hlavní role. 

Podle The Hollywood Reporter herec povede nadcházející krimi seriál, který ponese název The Driver. Esposito se tak ujme role nejenom hlavního protagonisty, ale také výkonného producenta. Herec tak ztvární jistého taxikáře, kterému se obrátí život vzhůru nohama poté, co do svého taxíku nabere zimbabwského gangstera z New Orleans, jenž proslul vykořisťováním imigrantů bez dokladů v přístavech na jihu Spojených států. Že vám to zní povědomě? Inu, pokud pomineme fakt, že to trochu zní jako začátek první herní Mafie, tak by to také mohlo být z toho důvodu, že jeden seriál jménem The Driver již existuje. Jedná se o britskou mini-sérii, ve které hlavní roli ztvárnil herec David Morrissey, představitel zlotřilého Guvernéra ze seriálu The Walking Dead.

Nadcházející seriál od AMC tak bude americkou verzí. Jelikož je sám Esposito údajně velkým fandou původní britské verze, tak se svou účastí ani na vteřinu nezahálel. 

Showrunnerem amerického Drivera se má stát Theo Travers, který se například podílel na scénáři k seriálům jako Profesionální lháři, Power a Ospalá díra. Pilotní díl zrežíruje Sunu Gonera, který má za sebou práci na seriálech jako Proč? 13x proto a Vychováni vlky. Mezi výkonné producenty bude také patřit Daniel Brocklehurst, který je jedním z tvůrců původního britského seriálu na BBC. Mezi další výkonné producenty mimo jiné patří i Danny Sherman, Barry Jossen a Tana Jamieson.

Oficiální premiéra zatím stanovená není, nicméně se očekává, že bychom se seriálu mohli na AMC dočkat už někdy v průběhu roku 2023.