Na začátku letošního jara jsme se od Stevea Asbella, předsedy společnosti 20th Century Studios, dozvěděli, že je již dokončený scénář ke třetímu filmu o Herculu Poirotovi. A nyní už konečně známe nejenom oficiální název, ale také předlohu od Agathy Christie, ze které bude snímek vycházet. Třetí filmový případ slavného detektiva se tak bude jmenovat A Haunting in Venice, přičemž bude vycházet podle knihy Hallowe'en Party, kterou výše zmíněná autorka napsala v roce 1969.

Příběh se tak bude odehrávat v Benátkách nějakou dobu po konci druhé světové války. Poirot je momentálně v důchodu a o okolní dění se příliš nezajímá. Neochotně se ale v předvečer Všech svatých zúčastní seance v chátrajícím a poměrně strašidelném paláci, ve kterém je však jeden z hostů zavražděn. A na Poirota rázem čeká dost možná ten nejděsivější případ jeho kariéry. 

Do role slavného detektiva se tak znovu vrací Kenneth Branagh, který by se měl opět ujmout otěží režie. Vedle něho bychom taktéž měli očekávat slušnou hereckou skvadru, kterou budou tvořit umělci jako Tina Fey, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly a Riccardo Scamarico. Podle Asbella bychom také měli očekávat o něco temnější podívanou, tehdy na jaře totiž řekl následující:

,,Už máme dokončený scénář ke třetímu dílu, o který se postaral Michael Green. Je to však docela odvážná změna v žánru a atmosféře. Film se bude odehrávat v poválečných Benátkách, přičemž se bude jednat o filmovou adaptaci jedné z méně známých knih od Agathy Christie. Ten ikonický knírek tudíž uvidíte znovu.“

Michael Green, kterého Asbell zmiňuje, se postaral o scénář i k předešlým dvěma dílům, tedy Vražda v Orient expresu a Smrt na Nilu. Je taktéž jedním z tvůrců seriálu Američtí bohové z roku 2017, přičemž se i podílel na tvorbě scénáře hollywoodských velkofilmů jako Logan: Wolverine a Blade Runner 2049. 

Natáčet by se mělo začít už příští měsíc, přičemž snímek by se měl v kinech objevit někdy v průběhu roku 2023.

Kenneth Branagh také v minulosti prohlásil, že by jednoho dne velice rád udělal crossover snímek, ve kterém se Hercule Poirot setká se slečnou Marplovou, další ikonickou hrdinkou a vyšetřovatelkou z knih Agathy Christie. Inu, kdo ví. Pokud bude mít nadcházející snímek úspěch, něčeho takového bychom se v budoucnu skutečně mohli dočkat.