Herec Geralta z Rivie ze seriálu Zaklínač od Netflixu se ve videu ohlíží za bojovou scénou v Blavikenu. Henry Cavill v šesti minutách rozebere záběr po záběru a může vám odhalit věci, kterých jste si při sledování první řady seriálu třeba nevšimli. Cavill prozradí mnoho informací ze zákulisí a vysvětlí nám, jak scény vznikaly a proč zrovna tímto způsobem.

Při mnoha scénách používal Cavill kratší meč. „Ve skutečnost má meč poloviční délku. Díky tomu má herec možnost provádět mnohem víc pohybů při krvavých řežbách. Potíž je v tom, že musíme předstírat, jako by meč měl normální délku, a ne poloviční,“ prozrazuje Cavill ve videu.

Ve videu se dostalo i na záběry, ve kterých Geralt bojuje s Renfri. Cavill ocenil práci herečky Emmy Appletonové a prozradil, že neúnavně trénovala takové tři/čtyři týdny. „Naše údery byly přesné. Nebo aspoň tak vypadaly. Vedli jsme rány jen asi 2 cm od našich hlav. Nesměla to s pohyby přehánět a já jsem musel být dostatečně blízko. Když jsem vedl úder dolu, musel jsem mečem máchnout tak, abych minul její hlavu o necelé 2 cm. Je to takový tanec vyžadující velkou trpělivost i zručnost.“

Na video se určitě podívejte. Netflix ho obohatil o české titulky. Pokud jste neviděli první řadu seriálu, tak ji naleznete u tohoto streamovacího giganta i s českým dabingem.

Přečtěte si o Zaklínači více článků: