Minulý měsíc konečně odstartovala produkce nového filmu Guye Ritchieho, se kterým se tentokrát podíváme do krušného období druhé světové války. A pokud se vám náhodou tak trochu stýká po Hanebných panchartech od Tarantina, snímek The Ministry of Ungentlemanly Warfare by vám možná mohl nadělit podobnou uspokojující podívanou.

Hlavní příběh by se měl točit kolem tajné jednotky britské armády, kterou vede nejenom sám Winston Churchill, ale i Ian Fleming, námořní důstojník a tvůrce postavy Jamese Bonda. Ona jednotka se tak bude v boji proti nacistům uchylovat k různým nekončením metodám, které by mohly zajistit porážku Hitlerova Německa. Snímek tak bude vycházet ze stejnojmenné knihy od Damiena Lewise.

A jak už nějakou dobu víme, jednu z hlavních rolí si ve filmu zahraje také starý dobrý Henry Cavill. Ten se navíc na svém Instagramu nedávno pochlubil velice stylovou fotkou z natáčení, kterou si můžete v plné kráse prohlédnout níže. 

Na fotce, která vypadá, jako kdyby byla skutečně převzata z nějakého historického archivu, se nachází jak fousy zarostlý Cavill, tak i herci Hero Fiennes Tiffin, Henry Golding, Alan Ritchson a Alex Pettyfer. Lze tudíž předpokládat, že ona čtveřice, která se ke Cavillovi v chystaném filmu připojí, bude taktéž patřit do výše zmíněné jednotky, jež vyrazí do boje proti náckům.

Stále však není jasno, v jakém žánru se vlastně chystá Ritchie snímek zpracovat. Jistě, britský režisér se především proslavil tituly, které jsou sice akční, ale také poměrně dost odlehčené a žoviální. A i přestože tento styl pořád neopustil, což je vidno i u jeho posledního vydaného filmu Operace Fortune: Ruse de guerre, v poslední době zase zkouší o něco vážnější tvorbu. Vidno je to například na snímcích Rozhněvaný muž (2021) a The Covenant, který vyjde příští měsíc. Tak se necháme překvapit, kterým směrem se vydá s připravovaným válečným titulem, ale zrovna v tomto případě by určitá kapka humoru rozhodně bodla. 

Jednu z hlavních rolí by ve filmu měla ztvárnit také mexická kráska Eiza González, která si zahrála v titulech jako Baby Driver (2017), Alita: Bojový Anděl (2019) a Ambulance z minulého roku.

Guy Ritchie se samozřejmě opět chopil otěží režie, na scénáři však primárně pracovali Paul Tamasy a Eric Johnson. Oba dva se například podíleli na psaní scénáře k filmu Fighter (2010), za který byli následně nominováni na Oscara. Filmu bychom se měli dočkat někdy během roku 2024.

Níže se můžete podívat na trailer ke zmíněnému filmu The Covenant, ve kterém hlavní roli ztvární Jake Gyllenhaal.