Prahne vaše srdce po nějaké napínavé podívané, kde se budou vymýšlet sofistikované a riskantní plány na velkou bankovní loupež? V tom případě můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu filmu jménem Heist 88, který bude vycházet ze skutečné události, jež zahrnuje jednu z největších bankovních loupeží v historii USA. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh, který se odehrává v roce 1988, se zaměří na Jeremyho Hornea (Courtney B. Vance), mistra zločinu a manipulace, který hodlá vykrást Národní banku v Chicagu. Samozřejmě ale bude potřebovat odvážlivce, kteří mu s tímto náročným úkolem pomůžou. A nejideálnějšími kandidáty se zdají být přímo zaměstnanci zmíněné banky. Jeremy proto kontaktuje čtyři její pracovníky, po kterých bude chtít, aby hackli bankovní systém a mohli tak ukrást 80 milionů dolarů. 

Z traileru se zdá, že všichni čtyři zaměstnanci banky si nežijí úplně pohodlnými životy, jeden z nich se evidentně topí v dluzích a další má opravdu mizernou mzdu, tudíž hromná hromada peněz by se určitě hodila. Nakonec na prácičku kývnou, ale je zřejmé, že věci nepůjdou úplně podle plánu. A na některé z nich čeká i honička s agenty FBI.

Postava Jeremyho Hornea je podle všeho z velké části založená na skutečném zločinci jménem Armand Moore, který v roce 1989 zmanipuloval mladé zaměstnance banky a přesvědčil je, aby mu pomohli prolomit tehdejší systém bankovních převodů. Následně tak byl usvědčen z krádeže více než 69 milionů dolarů.

O režii se postaral Menhaj Huda, který točil pro seriály jako Flash (2014), Batwoman (2019) a Lovci duchů: Winchesterovi (2022). Scénář zpracoval Dwayne Johnson-Cochran.

Dále se můžeme těšit na herce jako Keesha Sharp, Nican Robinson, Bentley Green, Rebecca Spence, Phil Tyler, Mariah Gordon, Tiffany Bedwell a Precious Way.

Snímek bude na službě Paramount+ premiérovat 29. 9. 2023, u nás by ho snad mohl uvést SkyShowtime.